Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Sidewalk Buddy: Περπατάς, στέλνεις μηνύματα, δεν τρακάρεις με κανένα!


Πολλοί από εμάς θέλουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας περπατώντας στο δρόμο, αλλά το αποφεύγουμε καθώς ο κίνδυνος να τρακάρουμε με πεζούς, δέντρα, κολώνες ή να πέσουμε σε καμία τρύπα του Μετρό είναι υπαρκτός. Τη λύση σε αυτό το καθημερινό πρόβλημα έρχεται να δώσει το Sidewalk Buddy, μια εφαρμογή που θα γίνει τα μάτια μας στο δρόμο.

Ενεργοποιώντας τη θα δούμε στην οθόνη μας να εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο με την εικόνα από την πίσω κάμερα της συσκευής. Μπορούμε δηλαδή να δούμε ότι έρχεται κατά πάνω μας και να το αποφύγουμε, χρησιμοποιώντας παράλληλα όποια εφαρμογή θέλουμε.

Αυτό το παράθυρο κάθεται πάνω από οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιούμε, μπορούμε να το μετακινήσουμε όπου θέλουμε στην οθόνη αλλά και να αυξομειώσουμε το μέγεθός του, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Έχουμε δηλαδή την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες του τηλεφώνου, έχοντας πάντα "ένα μάτι" στο δρόμο.


Έχουμε εντοπίσει δύο τρόπους χρήσης:
 • Το κρατάμε ψηλά και αποφεύγουμε όποιον έρχεται κατά πάνω μας,
 • Το κρατάμε χαμηλά και βρίσκουμε ένα τάλιρο στο δρόμο την ώρα που γράφουμε SMS.

Όσο βολικό και να είναι όμως μην πάτε να περάσετε κανένα δρόμο γιατί ενδέχεται να σας μαζεύουν με το κουταλάκι και ως γνωστόν, κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν.

Όσοι ενδιαφέρεστε θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

2 στο: "Sidewalk Buddy: Περπατάς, στέλνεις μηνύματα, δεν τρακάρεις με κανένα!"
 1. "η A.M.A.N. Teleshopping έχει πάντα τη λύση"!

  πρακτικά έχει μια λογική, δε λέω... αλλά το θεωρώ υπερβολικό να μην ξεκολλάς τόσο πια...  Σε επόμενο update θα έπρεπε:

  Α) να προστεθούν 2 ακόμα παραθυράκια αριστερά και δεξιά, ώστε να βλέπεις και τα αυτοκίνητα όταν περνάς και απέναντι (τι; δεν έχει πλάγιες κάμερες το κινητό; )


  Β) να χρησιμοποιείται ο proximity sensor ώστε:

  β1) να εκτελείται ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση που πλησιάζουμε σε "εμπόδιο" (με συγκεκριμένο και διαφορετικό μοτίβο σε κάθε περίπτωση - κολώνα, τρύπα, δέντρο, τοίχος,... μάρτυρες του Ιεχωβά (κακία, πλάκα κάνω) )

  β2) να ειδοποιούμαστε έγκαιρα (το τονίζω αυτό) σε περίπτωση που μας πλησιάζει "αιθέρια" ύπαρξη (καλοκαίρι έρχεται) ώστε να απολαύσουμε το θέαμα ζωντανά παρά μέσω της ψυχρής IPS/ AMOLED οθόνης μας (στην περίπτωση αυτή η ηχητική ειδοποίηση θα μπορούσε να είναι ένα σφύριγμα, "μανούλα" κατά Βέγγο κ.α.)


  Χαραμίζομαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή