Feedly: Ο διάδοχος του Google Reader είναι εδώ και τα σπάει!


Δεν είναι πολύ εκνευριστικό όταν έχεις βολευτεί με κάτι, να έρχεται κάποιος και να στο παίρνει από τα χέρια; Κάτι τέτοιο έγινε με το Google Reader που χρόνια τώρα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσής μας. Πέτα τώρα το gReader, ψάξε βρες μία αξιόπιστη, όμορφη και λειτουργική υπηρεσία που θα διαθέτει εύκολη μεταφορά των feed σου και αξιοπρεπή εφαρμογή στο Android. Το χαρακίρι μοιάζει μονόδρομος αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση και βρίσκεται ένα login μακριά!

Το Feedly λοιπόν που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόσυρση του Google Reader (για να αντικατασταθεί μάλλον από το Currents) είναι μία εξαιρετική υπηρεσία και ίσως η καλύτερη που θα συναντήσετε όταν αποφασίσετε να ψάξετε για εναλλακτική. Το πρώτο και σημαντικότερο προσόν του είναι η ευκολία μεταφοράς των RSS feed από το Reader κάνοντας απλά login με το Google account μας! Όλα θα μπουν στη θέση τους, σε φακέλους ή όχι, ακριβώς όπως ήταν και πριν.


Ξεκινώντας από την εμφάνισή του, είναι καθαρή και λιτή στο webapp αλλά και στην εφαρμογή, ενώ τα μενού του είναι χρωματιστά και μοντέρνα. Μπορούμε να διαβάσουμε τα νέα μας ανά φάκελο ή πατώντας την επιλογή "Today" για να τα δούμε όλα μαζεμένα, ενώ πάνω δεξιά υπάρχει πάντα το πλήκτρο των ρυθμίσεων από όπου μπορούμε να μοιραστούμε τα νέα μας με όλες τις γνωστές υπηρεσίες αλλά και να τα αποθηκεύσουμε για αργότερα. Διαθέτει δύο theme (Day / Night), τέσσερις γραμματοσειρές (από τις οποίες προτείνουμε τη Roboto) και τέσσερα είδη θέασης για να εξυπηρετείται το γούστο του καθενός.


Το καλύτερο από όλα όμως είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα όταν φτάσουμε στο τέλος ενός άρθρου μπορούμε να σύρουμε τη σελίδα προς τα πάνω και αυτό θα κλείσει για να μας επιστρέψει στη ροή!  Αν επίσης το άρθρο είναι μεγάλο και δε θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους, μπορούμε να το "τσιμπήσουμε" με δύο δάχτυλα για να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Τα πλαϊνά μενού έρχονται στην επιφάνεια με τις αντίστοιχες χειρονομίες και έτσι δε χρειάζεται να ψάχνουμε για πλήκτρα στη συσκευή μας!

Ένα ακόμα φοβερό χαρακτηριστικό είναι η επέκταση για τον Chrome. Αν την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, θα δείτε κάτω δεξιά να εμφανίζεται ένα μικρό εικονίδιο από το οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε ή να μοιραστούμε τη σελίδα που έχουμε επισκεφτεί αλλά και να προσθέσουμε το RSS της (αν υπάρχει) για να το παρακολουθούμε στο μέλλον.


Πρόκειται λοιπόν για μία ταχύτατη, λειτουργική και όμορφη εφαρμογή που διαθέτει σχεδόν τα πάντα. Όλα τα τζιτζιβίντζιλα που διαθέτει οφείλονται πιθανότατα στην HTML5 η οποία δείχνει τη δύναμή της μέσα από αυτήν και ίσως εκεί θα πρέπει να στραφούν πλέον οι προγραμματιστές. Κάνει το gReader να φαίνεται "βαρύ κι ασήκωτο" για αυτό δεν πρόκειται να το μετανιώσετε αν το δοκιμάσετε.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και άντε γεια σου Google Reader!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Home Hub (Google Assistant) με ένα tablet και τον Κίτσος Assistant

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Άδειασε το πορτοφόλι σου από κάρτες μέλους και εισιτήρια και τακτοποίησέ τα σε μία εφαρμογή στο κινητό σου

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Οι καλύτερες προτάσεις για να βλέπεις YouTube χωρίς διαφημίσεις

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;