Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Chip Chain: Το νέο κόλλημα για τους λάτρεις των puzzle παιχνιδιών


Πάνω που το βιολογικό μου ρολόι είχε ησυχάσει και άρχισα να κοιμάμαι στην ώρα μου, έκανα το μέγα λάθος να εγκαταστήσω το Chip Chain. Από τότε δεν έχω σταυρώσει οχτάωρο ύπνου. Όσοι λατρέψατε το Triple Town ετοιμαστείτε για νέο κόλλημα.

Το Chip Chain είναι ένα πολύ απλό αλλά αρκετά δύσκολο παιχνίδι που όπως και άλλα παρόμοια του είδους, έχει σκοπό να σου σπάσει τα νεύρα! Ο στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε μάρκες στο ταμπλό κάνοντας τριάδες. Η κάθε τριάδα, δημιουργεί μία μάρκα μεγαλύτερου μεγέθους με την οποία μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Ως εδώ όλα καλά, το πρόβλημα όμως είναι ότι εκτός από τις δικές μας μάρκες στο τραπέζι πέφτουν και άλλες σε τυχαίες θέσεις για να μας δυσκολέψουν.


Στη διάθεσή μας έχουμε επίσης και μερικές κάρτες για τις περιπτώσεις που τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Με αυτές μπορούμε να σηκώσουμε μια μάρκα και να τη βάλουμε όπου θέλουμε, να την αντικαταστήσουμε με μία μεγαλύτερη ή μία μικρότερη, να τη διαγράψουμε και άλλα πολλά. Μερικές από τις κάρτες όμως είναι κλειδωμένες αλλά μπορούμε να τις αγοράσουμε ξοδεύοντας πετράδια (gems), τα οποία κερδίζουμε όσο παίζουμε ή αγοράζουμε με πραγματικά χρήματα.

Διαθέτει τρία είδη παιχνιδιού:
  • το Timed, με συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή μας,
  • το Short με συγκεκριμένες μάρκες στη διάθεσή μας και
  • το Long με άπειρες μάρκες και χρόνο (το αγαπημένο μας)


Κάθε μέρα ένα από αυτά κλειδώνεται για να μας ψήσει να αγοράσουμε την πλήρη έκδοση της εφαρμογής (αλλά δεν ψηνόμαστε με τίποτα).

Είναι πάρα πολύ εθιστικό, έχει όμορφα γραφικά, χρειάζεται σκέψη και στρατηγική και όπως λένε και οι εγγλέζοι: "Easy to learn, hard to master". Δοκιμάστε το και δε θα απογοητευτείτε. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.1 στο: "Chip Chain: Το νέο κόλλημα για τους λάτρεις των puzzle παιχνιδιών"