Samsung Galaxy S4: Το πιο πολυσυζητημένο smartphone της χρονιάς είναι εδώ!


Μετά από πολύ καιρό αναμονής και αφού μας έπρηξαν με τις φήμες, το Galaxy S4 παρουσιάστηκε χθες από τη Samsung σε μία όμορφη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Τα συναισθήματα που μας προκάλεσε είναι σίγουρα ο θαυμασμός για τον "εσωτερικό του κόσμο" (φοβερά χαρακτηριστικά), η απόγνωση για το design (πάλι τα ίδια) και ένα ερωτηματικό για την τιμή.

Τα χαρακτηριστικά του:
  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Samsung Exynos 5
  • GPU: PowerVR SGX 544MP3
  • RAM: 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος: 16GB/ 32GB/ 64GB (επεκτάσιμος με micro SD έως και 64GB)
  • Οθόνη: Super AMOLED 5 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 pixels (441 ppi)
  • Κάμερα: Οπίσθια στα 13MP HDR, εμπρόσθια στα 2MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G/LTE, WiFi, GPS (Glonass), Bluetooth 4.0, NFC, DLNA
  • Διαστάσεις: 136.6×69.8×7.9 mm.
  • Βάρος: 130 gr.
  • Μπαταρία: 2600 mAh
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 Jelly Bean

Η Samsung δίνει νέα έννοια στον όρο superphone και επειδή θα μας απασχολήσει πάρα πολύ φέτος μαζί με το Sony Xperia Z και το HTC One, αξίζει να το σχολιάσουμε και λίγο.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του ένα πράγμα  έχω να πω: "Φτάνει πια, έλεος!". Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το κόλλημα στο design του Galaxy S3. Εντάξει, ήταν πετυχημένο αλλά βλέπεις το S4 και δε σου κάνει καμία εντύπωση στο μάτι. Δε θα έπρεπε να μας δώσουν κάτι νέο που θα μας εκπλήξει και θα το ερωτευτούμε; Από ότι φαίνεται, όχι. Θα φτάσει η μέρα που θα πηγαίνουμε στα καταστήματα τεχνολογίας για να αγοράσουμε κινητό και ο πωλητής δε θα ξέρει ποιο είναι ποιο! Προσωπικά λοιπόν, θα προτιμούσα κάτι τέτοιο:


Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του τώρα που είναι και το δυνατό του σημείο, φοράει τον επεξεργαστή της Samsung,  Exynos 5 που αποτελείται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή δύο τετραπύρηνους επεξεργαστές και συγκεκριμένα έναν Cortex-A15 στο 1.6 GHz και έναν Cortex-A7 στο 1.2 GHz. Κοινώς είναι "τούμπανο" αλλά αξίζει να δούμε πώς θα τα βγάλει πέρα η μπαταρία του με τόση ισχύ.

Η οθόνη του θα είναι σίγουρα εξαιρετική μιας και η Samsung έχει μακρά παράδοση σε αυτό τον τομέα με Full HD ανάλυση, ενώ όσον αφορά την κάμερα θα πρέπει να τη δούμε συγκριτικά με αυτή του Xperia Z για να βγάλουμε συμπεράσματα. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενα, όπως η συνδεσιμότητα με 4G δίκτυα, η πληθώρα επιλογών αποθηκευτικών χώρων, ενώ κάποια άλλα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως η δυνατότητα χρήσης φορώντας γάντια και η αποσπώμενη μπαταρία κάτι που τείνει να εξαλειφθεί.

Πάμε να δούμε και τα software καλούδια που περιέχονται στο S4, μερικά από τα οποία θα προστεθούν και στο S3 σε επικείμενη αναβάθμιση. Διαθέτει λοιπόν τις εξής λειτουργίες:
  • Dual Camera: δυνατότητα να βλέπουμε στην οθόνη μας την εικόνα και από τις δύο κάμερες της συσκευής όταν τραβάμε φωτογραφίες ή βίντεο.
  • Sound & Shot: δυνατότητα αποστολής εικόνων με ενσωματωμένο ήχο.
  • Smart Scroll: δυνατότητα να κάνουμε scroll κουνώντας τη συσκευή μας.
  • Smart Pause: δυνατότητα να γίνεται παύση στα βίντεο που βλέπουμε όταν παίρνουμε τα μάτια μας από την οθόνη.
  • Air View: δυνατότητα χρήσης των χαρακτηριστικών του air view χωρίς το S Pen.
  • Group Play: δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από πολλές Galaxy συσκευές ταυτόχρονα, μέσω NFC.
  • S Health: δυνατότητα παρακολούθησης του βάρους, της πίεσης, των καρδιακών παλμών και άλλων, μέσω συγχρονισμένων αξεσουάρ.
  • Samsung Knox: δυνατότητα να έχουμε διαφορετικά προφίλ για το σπίτι, τη δουλειά ή τον ελεύθερό μας χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουμε και διαφορετικούς φακέλους, αρχεία κλπ.
  • Samsung HomeSync: δυνατότητα να κάνουμε stream σε άλλες οικειακές συσκευές μέσω ενός server τον οποίο θα αγοράσουμε ξεχωριστά εννοείται.
  • Drama Shot: δυνατότητα να τραβάμε 100 φωτογραφίες σε διάστημα τεσσάρων δευτερολέπτων, ενώνοντάς τις σε μία κινούμενη εικόνα.
  • Eraser: δυνατότητα διαγραφής αντικειμένων από τις φωτογραφίες μας.
  • S Translate: δυνατότητα Google μετάφρασης κειμένου, φωνής και εικόνων χωρίς ίντερνετ και με την υποστήριξη εννιά γλωσσών (τα ελληνικά είναι εκτός).
  • Adapt Display: δυνατότητα αλλαγής των παραμέτρων της φωτεινότητας ανάλογα με την εργασία που εκτελούμε (για παράδειγμα απαλός φωτισμός όταν διαβάζουμε βιβλία).
  • Story Album: δυνατότητα δημιουργίας άλμπουμ φωτογραφιών ανάλογα με την τοποθεσία ή το χρόνο στον οποίο τις τραβήξαμε, το οποίο μπορούμε και να τυπώσουμε σε φυσική μορφή.
  • S Voice Drive: δυνατότητα φωνητικών λειτουργιών όταν οδηγάμε.
  • Samsung Smart Switch: δυνατότητα μεταφοράς αρχείων μεταξύ συσκευών ευκολότερα.

Ομολογουμένως πολύ πράγμα, το οποίο θα μας ωφελήσει όλους καθώς σύντομα θα αρχίσουν τα port και για άλλες συσκευές. Η τιμή του πιστεύω θα είναι κοντά 700-750€ και νομίζω ότι μόλις βγει στην αγορά,  η καλύτερη επιλογή θα είναι να αγοράσετε το Galaxy S3, με την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστεί και θα πέσει η τιμή του.

Το προωθητικό του βίντεο:


Το βίντεο της παρουσίασης:


Σχόλια

  1. 2 τετραπύρηνους;! δηλ ένας δεν φτάνει; τι θα τρέξουμε; τίποτα apps εξομοίωσης της NASA? "Προσεδάφιση Ιπτάμενου Οχήματος Σε Συνθήκες Αντιβαρύτητας";;; ρε μήπως έχουν ξεφύγ'; λέω, μήπως!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι έχουμε ξεφύγει είναι γεγονός. Οδεύουμε ολοταχώς σε smartphone/υπολογιστές. Θα δούμε στο μέλλον ποιες νέες χρήσεις θα μπορούμε να έχουμε με αυτά τα θηρία.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα δουλεύουν παράλληλα αλλα ανάλογα με τις ανάγκες σε ισχύ θα ενεργοποιείται και ο αντίστοιχος επεξεργαστης.

      Διαγραφή
    3. εννοείται... αυτό έλειπε, να δούλευαν συνεχώς 8 πυρήνες. Εδώ έτσι και τα 2600mAh μου φαίνονται λίγα... Θα προτιμούσα οι κατασκευαστές να κοιτάξουν περισσότερο την αύξηση χωρητικότητας στις μπαταρίες τους, παρά να ανεβαίνουν συνεχώς σε επεξεργαστική ισχύ και σε μέγεθος οθόνης...

      Διαγραφή
  2. Αυτο που μου εμεινε ειναι οταν μιλησες για τους πωλητες.ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως,τωρα,γνωριζουν τα κινητα στα ραφια;;;
    Το κινητο,το αφηνω ασχολιαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το φραγμα των 5 ιντσων εσπασε πλεον και επισημα... μεγαλο κριμα.
    του χρονου τετοια εποχη θα μιλαμε για 5,2 ιντσες κτλ. εχουν ξεφυγει σε μεγεθος-δυναμη... σαν φουσκα το βλεπω ολο αυτο... πχ πριν την οικονιμικη κριση θαυμαζαμε τα landrover και τα cherokee και περιφρονουσαμε τα μικρα.. τωρα τι γινεται..; κυνηγαμε τα matiz και τα sceincento...το ιδιο βλεπω να γινεται και με τα κινητα .φτανει πια.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι τελευταιο οντοπικ.Mαλλον,εφτασε η ωρα να συνεχισει η sony την ανοδικη της πορεια με το "Z" και να ανακαμψει η htc με το "one"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μια ολοκληρωμένη συσκευή!Πολύ φασαρία χωρίς λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ποια κριτηρια καθοριζεις την ολοκληρωμενη συσκευη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που με ρωτάς!
      Κατά τη γνώμη μου τα κριτήρια επιλογής σε αυτή την κατηγορία είναι
      1)Εμφάνιση
      2)Ποιότητα
      3)Τιμή
      4)επιδόσεις
      5)Αξιοπιστία

      Όσο αφορά το 4ο και το 5ο κριτήριο στη συγκεκριμένη κατηγορία/τιμή 400-700+ ευρώ λίγο-πολύ τα θεωρώ δεδομένα.
      Άρα επιλέγω τη συσκευή που μου αρέσει εμφανισιακά και με ικανοποιεί με την συνολική ποιότητα κατασκευής της σε σχέση με τα χρήματα που δίνω!
      Τα δύο τελευταία χρόνια έχω στα χέρια μου το HTC sensation η αντικατάσταση του είναι το HTC ONE (M7).
      Έβλεπα θετικά και το Nexus 4 αλλά με 160 ευρώ επιπλέον (370vs530)επέλεξα το ΟΝΕ.
      Μου αρέσει να δοκιμάζω πολλές διαφορετικές rom και η εμπειρία μου με το sensation με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο.
      Μπορώ ανά πάσα στιγμή να επιλέξω rom sense,no sense,AOSP,AOKP,KANG,MIUI,CM10/10.1,επιλογές που με άλλες συσκευές δεν θα έχω,σε μια εξαιρετικά όμορφη,σύγχρονη και ποιοτική συσκευή!
      Αυτό λοιπόν εννοώ ολοκληρωμένη συσκευή!

      Διαγραφή
  8. όντως απο ντιζάιν δεν τους ένοιαξε και ιδιαίτερα. Μάλλον σου λέει, πρώτοι είμαστε, ας αφήσουμε το καλό γι αργότερα..με αθλητικούς όρους:ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Εμένα μ αρέσει. Αν και δεν έχω κλείσει μήνα με το νεξους4, αν είχα τα γκαφρά θα το παιρνα.

    ΥΓ: Χρήστο, με τη μπαταρία πως τα πας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το battery guru και μέση χρήση μπορεί να μου φτάσει και τρίτη μέρα. Μια χαρά, πολύ ευχαριστημένος.

      Διαγραφή
  9. Νομιζω πως υπερβαλεις λεγοντας οτι απεχει πολυ ..κτλπ.Το 1ο κριτηριο σε χαλαει και ισως το 2ο χωρις ομως να εχεις πιασει τη συσκευη στα χερια σου.Στα υπολοιπα που αναφερεις θα τα παει εξισου καλα με τις συσκευες που ηδη εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι γίνεται αλήθεια με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Galaxy s4; Διάβασα οτι η διάθεση στην Ελλάδα απο τα καταστήματα θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου αλλά σήμερα είδα σε διάφορα site ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης θα καθυστερήσει. Γιατί τόση μυστικότητα; Ξέρει κανείς αν ισχύει το οτι το καθυστερούν για να το διαθέσουν όσο γίνεται σε λιγότερο χρονικό διάστημα πρίν απο το νέο iPhone5s;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσημα κυκλοφορεί στις 27/04. Αυτά μπορεί να είναι τεχνάσματα για να ανεβάσουν το hype. Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα. Πάντως οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;