Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Opera Beta (Webkit): Μήπως έφτασε ο νέος καλύτερος browser στο Android;


Ο Opera είναι ένας ιδιαίτερος browser στο Android αλλά και στις υπόλοιπες πλατφόρμες, τον οποίο ή τον ερωτεύεσαι αμέσως ή τον αγνοείς για πάντα. Προσωπικά ήμουν στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων αλλά μόλις άκουσα ότι ξαναχτίζεται σε webkit είπα να του δώσω μία νέα ευκαιρία.

Τι είναι όμως το webkit; Είναι η μηχανή πάνω στην οποία χτίζεται ένας browser και στη συγκεκριμένη βασίζονται ο Safari και ο Chrome (ο Firefox βασίζεται σε Gecko). Αν έχετε χρησιμοποιήσει έναν από τους δύο λοιπόν, θα καταλάβετε αμέσως ότι ο Opera στοχεύει πλέον στην ταχύτητα και τη σταθερότητα πέραν των γνωστών λειτουργιών του.


Ο επανασχεδιασμός του θυμίζει αρκετά τον Chrome όμως διαθέτει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Η κεντρική του οθόνη περιέχει τρεις καρτέλες:
  • το History, το οποίο περιλαμβάνει το ιστορικό των σελίδων που επισκεπτόμαστε
  • το Speed Dial, στο οποίο μπορούμε να καρφιτσώσουμε τις αγαπημένες μας σελίδες και να δημιουργήσουμε ακόμα και φακέλους σελίδων και
  • το Discovery, το οποίο προβάλει ενδιαφέρουσες ειδήσεις όλων των κατηγοριών για να διαβάσουμε στον ελεύθερό μας χρόνο.

Εκτός από τη βελτιωμένη ταχύτητά του η οποία είναι εμφανής, το πραγματικά νέο χαρακτηριστικό είναι το Off-Road mode. Πρόκειται για μία λειτουργία την οποία ενεργοποιούμε όταν θέλουμε να κάνουμε οικονομία ή όταν το δίκτυο δεν έχει καλό σήμα. Αναλαμβάνει λοιπόν να συμπιέσει τα δεδομένα που κατεβάζουμε και κατ' επέκταση να φορτώνουν γρηγορότερα οι σελίδες σε δύσκολες συνθήκες. Μας ενημερώνει μάλιστα για το ποσοστό οικονομίας αλλά και ακριβώς τον όγκο των δεδομένων που γλιτώσαμε!


Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε ακόμα ένα σύγχρονο browser και παράλληλα να κάνετε οικονομία, δοκιμάστε τον Opera Beta δωρεάν από το Play Store.

3 στο: "Opera Beta (Webkit): Μήπως έφτασε ο νέος καλύτερος browser στο Android;"