Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Google Keep: Νέα υπηρεσία σημειώσεων της Google για τις δύσκολες στιγμές χωρίς στυλό


Μόλις πριν από λίγες ώρες, η Google ανακοίνωσε ακόμα μία υπηρεσία που ομολογουμένως έλειπε από τη φαρέτρα της. Πρόκειται για το Keep, ένα σημειωματάριο για όλες τις χρήσεις στο Android, το οποίο υπόσχεται να θυμάται ότι χρειαστεί, οποιαδήποτε στιγμή.

Το Keep περιέχει όλες κι όλες δύο φόρμες σημειώσεων:
  • το απλό σημειωματάριο, στο οποίο μπορούμε να γράψουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό και
  • τη λίστα εργασιών (to-do list) για να οργανώσουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή μας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε σημειώσεις με εικόνες, για παράδειγμα ένα αντικείμενο που είδαμε στην αγορά και το φωτογραφίσαμε για να το θυμόμαστε, όπως επίσης και ηχογραφημένες σημειώσεις.


Όσον αφορά το τελευταίο, αφού απαγγείλουμε αυτό που θέλουμε, η Google αναλαμβάνει να μας το κάνει και γραπτώς. Φυσικά τα ελληνικά δεν αναγνωρίζονται, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τέτοιου είδους σημειώσεις αφού αποθηκεύεται η φωνή μας, την οποία μπορούμε να ακούσουμε αργότερα.

Για παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα "είπα" στα ελληνικά στο Keep να κρατήσει έναν αριθμό τηλεφώνου. Το κείμενο που βλέπετε είναι αυτό που αναγνώρισε η Google, αυτό δε με εμποδίζει όμως να το διαγράψω, να εισάγω το δικό μου και να πατήσω το "play" για να ακούσω τη σημείωσή μου.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Keep είναι το γεγονός ότι δε διαθέτει κατηγορίες ή tag αλλά χρώματα για να ξεχωρίζουμε το είδος των σημειώσεων. Μπορούμε για παράδειγμα να σημειώσουμε με μπλε χρώμα τις προσωπικές μας, με κίτρινο της δουλειάς, με κόκκινο τα λινκ από βίντεο που θέλουμε να δούμε αργότερα, με πράσινο τις λίστες για το σούπερ μάρκετ κ.ο.κ

Όπως όλες οι υπηρεσίες της Google έτσι και αυτή, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να συγχρονίζει τα δεδομένα σε όλες τις συσκευές μας μέσω ενός κοινού λογαριασμού,  ενώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και μέσω υπολογιστή επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση drive.google.com/keep.


Λειτουργεί και offline στη συσκευή μας (πολύ βασικό αυτό), μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές με Android 4.0+ και τα widget του μπαίνουν και στη lockscreen σε συσκευές με Android 4.2+.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

6 στο: "Google Keep: Νέα υπηρεσία σημειώσεων της Google για τις δύσκολες στιγμές χωρίς στυλό"