Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Captain Thumb: Σώσε το γαλαξία με ήρωα το... δάχτυλό σου!


Το Captain Thumb είναι μία τρανή απόδειξη του πώς μπορεί ένα παλιό και ξεπερασμένο είδος παιχνιδιού να αποκτήσει ενδιαφέρον με μία φρέσκια ιδέα. Η συνταγή είναι απλή: Παίρνουμε ένα ήδη πετυχημένο σενάριο, αυτό της διάσωσης του γαλαξία και αντικαθιστούμε το διαστημόπλοιό μας με ένα δάχτυλο!

Πρόκειται για ένα side shooting game από τα παλιά στο οποίο ο αριστερός μας αντίχειρας είναι ο ήρωας. Μπορούμε να κινηθούμε όπου θέλουμε στην οθόνη για να αποφύγουμε ότι έρχεται προς τα πάνω μας και για να πολεμήσουμε τους εξωγήινους μπαίνει στο παιχνίδι και το δεξί μας χέρι.

Με το δεύτερο αντίχειρα μπορούμε να πυροβολήσουμε υπό όποια γωνία θέλουμε τους  κακούς βοηθώντας το σκάφος / δάχτυλο να επιβιώσει. Φυσικά στην πορεία θα βρούμε και τα ανάλογα power up για να εξελίξουμε τα όπλα μας, όπως αρμόζει σε παιχνίδια τέτοιου τύπου.


Διαθέτει δύο είδη παιχνιδιού:
  • το Infinity, όπου παίζουμε όσο αντέξουμε και
  • το Story Mode, με 5 "μάνες" για να διαλύσουμε.

Τα γραφικά του δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε μόνο και μόνο για τον πρωτότυπο χειρισμό του. Θα ήταν πολύ αστείο αν υπήρχε και το ανάλογο feedback, δηλαδή να πονάει το δάχτυλό μας κάθε φορά που μας πυροβολούν!

Βρείτε το δωρεάν στο Play Store.

1 στο: "Captain Thumb: Σώσε το γαλαξία με ήρωα το... δάχτυλό σου!"