Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

NFC Secure: Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας με NFC κλειδιά!


Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών συσκευών και των προσωπικών μας δεδομένων που διακινούνται μέσω αυτών είναι μεγάλο πολύ θέμα. Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν είναι ασφαλής όταν χρησιμοποιεί μία συσκευή που συνδέεται στο ίντερνετ αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα, καθώς λίγοι είναι αυτοί που έχουν τις γνώσεις για να περάσουν από τα συστήματα ασφαλείας των συσκευών και αντίστοιχα, πολλές ο συσκευές παγκοσμίως για να στοχοποιηθούμε συγκεκριμένα εμείς.

Όσον αφορά την ασφάλεια στο Android, όλα ξεκινούν από τη lockscreen. Είναι ο "τοίχος" που πρέπει να περάσει κάποιος για να μπει στην προσωπική μας ζωή αλλά δεν είναι αδιαπέραστος. Οι συσκευές μας διαθέτουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες κλειδώματος αλλά καμία δεν είναι ασφαλής καθώς:
  • το Pattern, το PIN και το Password μπορούν να φανερωθούν από τα δακτυλικά μας αποτυπώματα, ενώ
  • το Face Unlock ξεκλειδώνει με την εμφάνιση μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο με το πρόσωπό μας.

Για όσους ψάχνουν λοιπόν το κάτι παραπάνω στην ασφάλεια και διαθέτουν συσκευή με NFC δυνατότητες, το NFC Secure είναι μία αξιόπιστη λύση. Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία δημιουργεί ένα NFC κλειδί για τη συσκευή μας, το οποίο και πρέπει να σκανάρουμε κάθε φορά που θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Όπως λέει ο δημιουργός του, το NFC Secure δε λειτουργεί ως αντικαταστάτης της lockscreen αλλά εμφανίζεται μετά από αυτή για πρόσθετη ασφάλεια. Αφού αυτό συμβεί, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το προσπεράσουμε εκτός και αν σκανάρουμε το κλειδί.

Επειδή όμως λάθη γίνονται και τα κλειδιά χάνονται, το NFC Secure έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει και... αντικλείδια τα οποία μπορούμε να φυλάξουμε για ώρα ανάγκης. Αν πάλι δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε ούτε αυτά, πιέζοντας πέντε φορές το εικονίδιό του θα μας επιτρέψει να κάνουμε login στη συσκευή μέσω του λογαριασμού μας στη Google.

Είναι λίγο ακριβούτσικο αλλά αξίζει το κόστος για όσους χρειάζονται ακόμα ένα επίπεδο ασφάλειας. Θα το βρείτε με 3,75€ στο Play Store.

18 στο: "NFC Secure: Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας με NFC κλειδιά!"