Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

File Beam: Το NFC και το Android Beam έγιναν επιτέλους χρήσιμα!


Η τεχνολογία NFC εξελίσσεται σε μία σχετικά άχρηστη υπηρεσία στο Android και αυτό γιατί η Google δε μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις πλήρεις δυνατότητές της. Δε λέω ωραία η χρήση των ετικετών, ωραία και η ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο με τους φίλους μας, αλλά είμαι σίγουρος πως όλοι θα θέλαμε να μοιραζόμαστε ελεύθερα, αρχεία μέσω του NFC.

Το File Beam είναι η απάντηση στις ανάγκες μας και μας επιτρέπει να μοιραστούμε οποιοδήποτε τύπο αρχείου θέλουμε μέσω NFC με τους φίλους μας, ακόμα και εφαρμογές! Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε μέσω οποιουδήποτε file manager και να πατήσουμε "Κοινή χρήση" μέσω File Beam.


Ένα επίσης σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο δέκτης, δε χρειάζεται να έχει το File Beam εγκατεστημένο στη συσκευή του για να δεχτεί τα αρχεία και το καλύτερο από όλα είναι ότι η συσκευή αυτή δε χρειάζεται να είναι καν Android! Αυτό συμβαίνει διότι κατά την αποστολή αρχείων, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται το Bluetooth. Το NFC χρησιμεύει μόνο για να κάνει pair τις συσκευές με ένα άγγιγμα, κάνοντας τη διαδικασία πανεύκολη!


Με όσα αρχεία και αν το δοκιμάσαμε λειτουργεί άψογα αν και έχει τα κολληματάκια του ώρες ώρες αλλά είναι σίγουρα μία άκρως χρήσιμη εφαρμογή για την Android συσκευή μας. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

4 στο: "File Beam: Το NFC και το Android Beam έγιναν επιτέλους χρήσιμα!"