Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.2.2 και για το Nexus 4 και το 4G/LTE μας λέει αντίο


Η αναβάθμιση του Nexus 4 σε Android 4.2.2 ξεκίνησε σήμερα, μετά από αυτή των υπολοίπων Nexus συσκευών και περιλαμβάνει βελτιώσεις στην απόδοση και τη σταθερότητα του συστήματος αλλά και δύο θέματα στα οποία αξίζει να αναφερθούμε.

Το πρώτο είναι και η μοναδική αλλαγή που ίσως να φαίνεται στο χρήστη και αυτή είναι στον τρόπο λειτουργίας των Quick Setting, από τα οποία μπορούμε πλέον να μπούμε στο μενού των ρυθμίσεων πιέζοντάς τα μία φορά ενώ για να τα ενεργοποιήσουμε πιέζουμε παρατεταμένα, με αυτό αρχικά να ισχύει μόνο στο WiFi και το Bluetooth.

Το δεύτερο είναι η μέθοδος που είχαμε δείξει για να πιάνει το Nexus 4 4G/LTE δίκτυα η οποία δεν ισχύει πια. Από ότι λέγεται σε διάφορα forum, το μενού αυτό ήταν ένα κατάλοιπο από το hardware του Optimus G στο οποίο βασίζεται το Nexus 4, κανείς όμως δεν εξηγεί γιατί υπάρχει ένα απενεργοποιημένο 4G chip στο Nexus 4. Όπως και να έχει το HSPA+ είναι υπεραρκετό για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Κλείνοντας να πούμε ότι εκτός από τα παραπάνω, στο update αυτό θα βρούμε μερικούς νέους ήχους ειδοποιήσεων, ενημέρωση για το χρόνο που θα χρειαστεί μία εφαρμογή για να κατέβει από το Play Store, όπως επίσης και ταχύτερο άνοιγμα της εφαρμογής Gallery.

7 στο: "Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.2.2 και για το Nexus 4 και το 4G/LTE μας λέει αντίο"