Vocre: Με τη βοήθειά του θα μιλήσεις 35 ξένες γλώσσες!


Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν αν γνωρίζαμε όλες τις γλώσσες του κόσμου, με τις οποίες θα μπορούσαμε άνετα να ταξιδέψουμε όπου θέλουμε χωρίς το πρόβλημα της συνεννόησης; Αν ξοδεύαμε ένα χρόνο για την κάθε γλώσσα στα φροντιστήρια, θα χάναμε 35 χρόνια από τη ζωή μας, μόνο για τις κυριότερες. Εκτός και αν έχουμε κατεβάσει το Vocre στην Android συσκευή μας, με το οποίο τις έχουμε πλέον στο τσεπάκι, χωρίς να χάνουμε χρόνο και χρήμα!

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι ναι, το Vocre υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, μαζί με άλλες 35 από όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι υπεραρκετές για τα ταξίδια μας. Όταν λέμε "υποστηρίζει πλήρως" εννοούμε ότι μπορεί να ακούσει, να γράψει και να απαγγείλει ελληνικά, ενώ για κάποιες άλλες γλώσσες αδυνατεί. Αφού επιλέξουμε στην αρχική σελίδα του τις γλώσσες μεταξύ των οποίων θα γίνει η συνομιλία, το Vocre "μοιράζει" τη συσκευή μας στα δύο βοηθώντας τους συνομιλητές να μιλήσουν, να πληκτρολογήσουν και να διαβάσουν τα λεγόμενα του συνομιλητή τους. Δείτε παρακάτω μία υποτιθέμενη συνομιλία ενός Βρετανού και ενός Έλληνα:


Πατώντας το πλήκτρο με το μικρόφωνο μπορούμε να πούμε αυτό που θέλουμε, η συσκευή θα μας επιστρέψει αυτό που κατάλαβε και στη συνέχεια να κάνουμε διορθώσεις μέσω του πληκτρολογίου αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μόλις τελειώσουμε γίνεται η μετάφραση η οποία εμφανίζεται στο άλλο μισό της συσκευής για να τη διαβάσει ο συνομιλητής μας. Ομοίως πράττει και αυτός και έτσι προχωράει η κουβέντα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως καταλαβαίνετε η αναγνώριση φωνής είναι κάτι ρευστό και πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Για παράδειγμα σε μία δοκιμή μου, είπα στο Vocre: "Where is the nearest bus station?" και αυτό κατάλαβε "Hey baby!". Σε ένα πραγματικό μου ταξίδι, θα είχα φάει την πρώτη σφαλιάρα ως τουρίστας!


Φυσικά η αναγνώριση φωνής γίνεται μέσω κάποιου server, οπότε χρειάζεται να έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ και έξοδα roaming αν είμαστε σε ξένη χώρα, για να το χρησιμοποιήσουμε. Μικρό το κακό όμως σε σχέση με αυτά που έχει να προσφέρει. Το κόστος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς αρκεί το ποσό των 2,27€ και μπορούμε να το αποκτήσουμε από το Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Raspberry Pi | Πώς εγκαθιστούμε το Wordpress στο server μας για να σηκώσουμε το προσωπικό μας blog ή website;