Vocre: Με τη βοήθειά του θα μιλήσεις 35 ξένες γλώσσες!


Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν αν γνωρίζαμε όλες τις γλώσσες του κόσμου, με τις οποίες θα μπορούσαμε άνετα να ταξιδέψουμε όπου θέλουμε χωρίς το πρόβλημα της συνεννόησης; Αν ξοδεύαμε ένα χρόνο για την κάθε γλώσσα στα φροντιστήρια, θα χάναμε 35 χρόνια από τη ζωή μας, μόνο για τις κυριότερες. Εκτός και αν έχουμε κατεβάσει το Vocre στην Android συσκευή μας, με το οποίο τις έχουμε πλέον στο τσεπάκι, χωρίς να χάνουμε χρόνο και χρήμα!

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι ναι, το Vocre υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, μαζί με άλλες 35 από όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι υπεραρκετές για τα ταξίδια μας. Όταν λέμε "υποστηρίζει πλήρως" εννοούμε ότι μπορεί να ακούσει, να γράψει και να απαγγείλει ελληνικά, ενώ για κάποιες άλλες γλώσσες αδυνατεί. Αφού επιλέξουμε στην αρχική σελίδα του τις γλώσσες μεταξύ των οποίων θα γίνει η συνομιλία, το Vocre "μοιράζει" τη συσκευή μας στα δύο βοηθώντας τους συνομιλητές να μιλήσουν, να πληκτρολογήσουν και να διαβάσουν τα λεγόμενα του συνομιλητή τους. Δείτε παρακάτω μία υποτιθέμενη συνομιλία ενός Βρετανού και ενός Έλληνα:


Πατώντας το πλήκτρο με το μικρόφωνο μπορούμε να πούμε αυτό που θέλουμε, η συσκευή θα μας επιστρέψει αυτό που κατάλαβε και στη συνέχεια να κάνουμε διορθώσεις μέσω του πληκτρολογίου αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μόλις τελειώσουμε γίνεται η μετάφραση η οποία εμφανίζεται στο άλλο μισό της συσκευής για να τη διαβάσει ο συνομιλητής μας. Ομοίως πράττει και αυτός και έτσι προχωράει η κουβέντα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως καταλαβαίνετε η αναγνώριση φωνής είναι κάτι ρευστό και πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Για παράδειγμα σε μία δοκιμή μου, είπα στο Vocre: "Where is the nearest bus station?" και αυτό κατάλαβε "Hey baby!". Σε ένα πραγματικό μου ταξίδι, θα είχα φάει την πρώτη σφαλιάρα ως τουρίστας!


Φυσικά η αναγνώριση φωνής γίνεται μέσω κάποιου server, οπότε χρειάζεται να έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ και έξοδα roaming αν είμαστε σε ξένη χώρα, για να το χρησιμοποιήσουμε. Μικρό το κακό όμως σε σχέση με αυτά που έχει να προσφέρει. Το κόστος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς αρκεί το ποσό των 2,27€ και μπορούμε να το αποκτήσουμε από το Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Online αγορές από Κίνα | Προσοχή στις αποστολές ανεξαρτήτως αξίας από Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ μέσω ΕΛΤΑ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε Chromecast και προβάλουμε τα βίντεό μας στην τηλεόραση

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!