Super Backup: Αντίγραφα ασφαλείας... made easy!



Έχουμε συνηθίσει στο Android, οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε να έχουν ένα σωρό λειτουργίες πέραν αυτής που πραγματικά χρειαζόμαστε. Δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ώρες ώρες σε μπερδεύουν και γίνονται δύσκολες στη χρήση. Για όσους ψάχνουν ένα αξιόπιστο, εύκολο και γρήγορο εργαλείο για backup, το Super Backup είναι ίσως η καλύτερη λύση.

Αυτό που μπορεί να κάνει για εμάς είναι να κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας από τις επαφές, τα SMS, το αρχείο κλήσεων, τα ημερολόγια και τους σελιδοδείκτες, συμμαζεμένα σε αρχεία .xml και .vcf. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύει τις εφαρμογές μας ενώ αν έχουμε rooted συσκευή αποθηκεύει και τα δεδομένα τους! Όλα αυτά σε ένα απλό και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον που δεν πρόκειται να μπερδέψει κανέναν σε αντίθεση με το πολύπλοκο αλλά εξαιρετικό Titanium Backup.

Δοκιμάζοντάς το θα διαπιστώσετε ότι είναι ταχύτατο στις περισσότερες εργασίες, μας ενημερώνει για τον ελεύθερο χώρο της συσκευής αλλά και για το πότε πραγματοποιήσαμε το τελευταίο backup, ενώ μας ειδοποιεί ανά 15 μέρες για να μην ξεχνιόμαστε. Τέλος, για όσους δε θέλουν να δεσμεύουν χώρο στη συσκευή τους θα πρέπει να πούμε ότι το σκέφτηκε και αυτό ο δημιουργός, καθώς μετά από το τέλος κάθε backup, η εφαρμογή μας προτείνει να το στείλουμε στο Gmail μας (10GB χώρο έχει άλλωστε).

Κατεβάστε το από το Play Store και ίσως γίνει μόνιμο στη συσκευή σας, όπως και στη δική μου.

Σχόλια

  1. περιμενω να βγει και το carbon στο playstore και τοτε θα αποφασισω...! καλο το titanium αλλα στο user interface χωλαινει...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχει δοκιμάσει κανείς backup εφαρμογών και επαναφορά με τις ρυθμίσεις, saves κλπ;; δουλεύει όπως πρέπει; σκέφτομαι να αλλάξω ROM και θα με βοηθούσε πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να αναφέρω ότι δοκίμασα τελικά και όλα δούλεψαν μια χαρά. Κάποιες φορές σαν να "κολλούσε" το restore στην αρχή (πχ επέλεγα 10 εφαρμογές για επαναφορά), και έπρεπε να κλείσω την εφαρμογή και να την ξανατρέξω, αλλά εκτός από αυτό κανένα πρόβλημα. Επανήλθαν εφαρμογές + ρυθμίσεις, saves μια χαρά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter