Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Super Backup: Αντίγραφα ασφαλείας... made easy!Έχουμε συνηθίσει στο Android, οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε να έχουν ένα σωρό λειτουργίες πέραν αυτής που πραγματικά χρειαζόμαστε. Δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ώρες ώρες σε μπερδεύουν και γίνονται δύσκολες στη χρήση. Για όσους ψάχνουν ένα αξιόπιστο, εύκολο και γρήγορο εργαλείο για backup, το Super Backup είναι ίσως η καλύτερη λύση.

Αυτό που μπορεί να κάνει για εμάς είναι να κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας από τις επαφές, τα SMS, το αρχείο κλήσεων, τα ημερολόγια και τους σελιδοδείκτες, συμμαζεμένα σε αρχεία .xml και .vcf. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύει τις εφαρμογές μας ενώ αν έχουμε rooted συσκευή αποθηκεύει και τα δεδομένα τους! Όλα αυτά σε ένα απλό και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον που δεν πρόκειται να μπερδέψει κανέναν σε αντίθεση με το πολύπλοκο αλλά εξαιρετικό Titanium Backup.

Δοκιμάζοντάς το θα διαπιστώσετε ότι είναι ταχύτατο στις περισσότερες εργασίες, μας ενημερώνει για τον ελεύθερο χώρο της συσκευής αλλά και για το πότε πραγματοποιήσαμε το τελευταίο backup, ενώ μας ειδοποιεί ανά 15 μέρες για να μην ξεχνιόμαστε. Τέλος, για όσους δε θέλουν να δεσμεύουν χώρο στη συσκευή τους θα πρέπει να πούμε ότι το σκέφτηκε και αυτό ο δημιουργός, καθώς μετά από το τέλος κάθε backup, η εφαρμογή μας προτείνει να το στείλουμε στο Gmail μας (10GB χώρο έχει άλλωστε).

Κατεβάστε το από το Play Store και ίσως γίνει μόνιμο στη συσκευή σας, όπως και στη δική μου.

3 στο: "Super Backup: Αντίγραφα ασφαλείας... made easy!"