Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Snapseed: Επαγγελματική επεξεργασία εικόνας, για εντελώς άσχετους!


Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύω όμορφες εικόνες στο ίντερνετ και να αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να βγάλω και εγώ τέτοιες; Φταίει το ταλέντο ή ότι δεν έχω καλή φωτογραφική μηχανή ή μήπως φταίει που δεν είχα γνωρίσει το Snapseed μέχρι σήμερα; Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε το απλούστερο επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που θα σας κάνει ξεφτέρι!

Πρόκειται λοιπόν για έναν απλό αλλά παντοδύναμο επεξεργαστή εικόνων ο οποίος διαθέτει αμέτρητα φίλτρα και ρυθμίσεις επιδιόρθωσης των φωτογραφιών μας. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι όλα τα γνωστά όπως η αυτόματη διόρθωση, η περιστροφή, η αποκοπή και άλλα, ενώ διαθέτει και ένα σωρό δημιουργικά εργαλεία για την περαιτέρω βελτίωση των φωτογραφιών (με το αγαπημένο μου Tilt Shift).


Το καλύτερο του χαρακτηριστικό όμως είναι η ευκολία στη χρήση, καθώς εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις λειτουργίες της οθόνης αφής όπου όλα γίνονται με φυσικές κινήσεις και gestures (χειρονομίες). Προσπαθήστε να μάθετε το Photoshop ή το Gimp και μετά πιάστε στα χέρια σας το Snapseed και θα διαπιστώσετε ότι χάσατε το χρόνο σας! Μεγάλο παράδειγμα ο υποφαινόμενος ο οποίος είναι τελείως άχρηστος στην επεξεργασία εικόνας και μετά από ελάχιστη χρήση του, κατάφερε να δημιουργήσει τα παρακάτω αριστουργήματα (ή προσβολές της αισθητικής μας) με βάση το δείγμα που βλέπουμε παραπάνω:Η ιστοριούλα πίσω από την εφαρμογή έχει εξίσου ενδιαφέρουσα καθώς διατίθετο μόνο για το iOS και ήταν μάλιστα η καλύτερη εφαρμογή για το iPad το 2011. Η Google (λέγεται) ότι προσπάθησε να πείσει τους δημιουργούς να τη φέρουν και στο Android και αφού δεν τα κατάφερε, αγόρασε την εταιρία που τη δημιούργησε! Μπορείτε να τη βρείτε και να τη χαρείτε, δωρεάν στο Play Store.

[Andreas Constantin via Twitter]

2 στο: "Snapseed: Επαγγελματική επεξεργασία εικόνας, για εντελώς άσχετους!"