Droid Manager: Το Airdroid μόλις απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό!


Όσο περιμένουμε το Airdroid 2, νέοι παίκτες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης Android συσκευών. Ο λόγος αυτή τη φορά για το Droid Manager το οποίο φέρνει νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες εφαρμογές τέτοιου είδους!

Η διαφορά του με τον ανταγωνισμό, είναι ότι το κινητό το οποίο χειριζόμαστε δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι δικό μας, αλλά θα μπορούσε να είναι των παιδιών μας, κάποιου συνεργάτη ή υπαλλήλου, όπως επίσης ότι μπορούμε να χειριζόμαστε ταυτόχρονα μέχρι τέσσερις συσκευές! Ο χειρισμός γίνεται από τον υπολογιστή μέσω ενός control panel στο οποίο μπορούμε να κάνουμε login με το λογαριασμό μας στο Google, το Facebook ή το Twitter. Πάμε όμως στα χαρακτηριστικά του για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.


Εντοπισμός
Το Droid Manager μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή μας και να μας παρουσιάσει την πορεία που ακολουθεί η συσκευή στο χάρτη. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να τη βρούμε αν κάποιος μας την κλέψει, ή να είμαστε ενημερωμένοι για το πού κινούνται τα παιδιά μας, εγκαθιστώντας το στη συσκευή τους. Ένα πανέξυπνο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούμε να αφήσουμε σημειώματα στο χάρτη τα οποία θα μπορέσει να δει ο χρήστης μόλις φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο! Για παράδειγμα ένα σημείωμα που θα λέει στο παιδί μας "Μην πας πιο μακριά", ή στο συνεργάτη μας που θα επισκεφτεί έναν πελάτη "Μην ξεχάσεις να πληρωθείς". Θα μπορούσαμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε και ως παιχνίδι οργανώνοντας ένα κυνήγι θησαυρού! Πραγματικά οι πιθανότητες είναι άπειρες!

Ασφάλεια
Σε επίπεδο ασφάλειας το Droid Manager μας δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσουμε ολοκληρωτικά τη συσκευή μας με κωδικό καθώς και να διαγράψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Σε αυτή την περίπτωση έχει επίσης μία ενδιαφέρουσα λειτουργία, το κλείδωμα συγκεκριμένων εφαρμογών ξεχωριστά. Έτσι αν το "αγγελούδι" μας κατεβάσει καμιά εφαρμογή ονόματι "The Biggest Boobs Of All Time!" θα μπορέσουμε να την κλειδώσουμε με ευκολία.

Πληροφόρηση & διαχείριση
Στον τομέα της πληροφόρησης, διαθέτει δύο καρτέλες μέσω των οποίων μπορούμε να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή τα SMS και το μητρώο κλήσεων που λαμβάνει η συσκευή, φυσικά για προσωπική χρήση μόνο. Μέσω ενός πολύ όμορφου πάνελ μπορούμε επίσης να ενεργοποιήσουμε ή απενεργοποιήσουμε από μακριά το WiFi, το Bluetooth και τους ήχους της συσκευής, αλλά και να ενημερωθούμε για το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένη, τα επίπεδα μπαταρίας και τον αριθμό νέων κλήσεων και SMS!

Αποστολή μηνυμάτων
Εκτός από τα μηνύματα που αφήνουμε στο χάρτη, υπάρχει η δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα μέσω δικτύου στο χρήστη, το οποίο λαμβάνει άμεσα και φυσικά δε χρεώνονται στο λογαριασμό μας. Έτσι για παράδειγμα θα μπορέσουμε να καθοδηγήσουμε το συνεργάτη μας στο σωστό σημείο χωρίς χρέωση.

Τοπικό δίκτυο
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι συνδέοντας τη συσκευή μας στο ίδιο WiFi δίκτυο με τον υπολογιστή, μας επιτρέπεται να δούμε και να διαχειριστούμε τα αρχεία που περιέχει και τις φωτογραφίες και επιπλέον να κάνουμε stream τη μουσική μας στον υπολογιστή και να τον μετατρέψουμε σε media player!


Συνολικά
Πρόκειται για μία πολύ ποιοτική εφαρμογή η οποία φέρνει νέες χρήσιμες λειτουργίες σε σχέση με όσες έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η χρήση της είναι εύκολη μέσω του browser, ενώ διατίθενται και add-on για Firefox και Chrome για την εξυπηρέτησή μας. Της λείπουν κάποια χαρακτηριστικά όμως είναι αρκετά πλήρης και αξίζει να της δώσουμε μια ευκαιρία.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Το απόλυτο tip για καλές νυχτερινές φωτογραφίες με οποιοδήποτε Android smartphone

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας cloud υπηρεσία (Dropbox) με τη βοήθεια του Nextcloud

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Meizu Zero | Το πρώτο smartphone χωρίς θύρα φόρτισης, ηχείο και άλλα... περιττά πράγματα!

Πώς φτιάχνουμε τον υπολογιστή των 50 ευρώ με τη βοήθεια του Raspberry Pi;

Xiaomi Redmi Go | Αξίζει να αγοράσεις την πρώτη Android Go συσκευή της Xiaomi;