Droid Manager: Το Airdroid μόλις απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό!


Όσο περιμένουμε το Airdroid 2, νέοι παίκτες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης Android συσκευών. Ο λόγος αυτή τη φορά για το Droid Manager το οποίο φέρνει νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες εφαρμογές τέτοιου είδους!

Η διαφορά του με τον ανταγωνισμό, είναι ότι το κινητό το οποίο χειριζόμαστε δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι δικό μας, αλλά θα μπορούσε να είναι των παιδιών μας, κάποιου συνεργάτη ή υπαλλήλου, όπως επίσης ότι μπορούμε να χειριζόμαστε ταυτόχρονα μέχρι τέσσερις συσκευές! Ο χειρισμός γίνεται από τον υπολογιστή μέσω ενός control panel στο οποίο μπορούμε να κάνουμε login με το λογαριασμό μας στο Google, το Facebook ή το Twitter. Πάμε όμως στα χαρακτηριστικά του για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.


Εντοπισμός
Το Droid Manager μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή μας και να μας παρουσιάσει την πορεία που ακολουθεί η συσκευή στο χάρτη. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να τη βρούμε αν κάποιος μας την κλέψει, ή να είμαστε ενημερωμένοι για το πού κινούνται τα παιδιά μας, εγκαθιστώντας το στη συσκευή τους. Ένα πανέξυπνο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούμε να αφήσουμε σημειώματα στο χάρτη τα οποία θα μπορέσει να δει ο χρήστης μόλις φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο! Για παράδειγμα ένα σημείωμα που θα λέει στο παιδί μας "Μην πας πιο μακριά", ή στο συνεργάτη μας που θα επισκεφτεί έναν πελάτη "Μην ξεχάσεις να πληρωθείς". Θα μπορούσαμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε και ως παιχνίδι οργανώνοντας ένα κυνήγι θησαυρού! Πραγματικά οι πιθανότητες είναι άπειρες!

Ασφάλεια
Σε επίπεδο ασφάλειας το Droid Manager μας δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσουμε ολοκληρωτικά τη συσκευή μας με κωδικό καθώς και να διαγράψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Σε αυτή την περίπτωση έχει επίσης μία ενδιαφέρουσα λειτουργία, το κλείδωμα συγκεκριμένων εφαρμογών ξεχωριστά. Έτσι αν το "αγγελούδι" μας κατεβάσει καμιά εφαρμογή ονόματι "The Biggest Boobs Of All Time!" θα μπορέσουμε να την κλειδώσουμε με ευκολία.

Πληροφόρηση & διαχείριση
Στον τομέα της πληροφόρησης, διαθέτει δύο καρτέλες μέσω των οποίων μπορούμε να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή τα SMS και το μητρώο κλήσεων που λαμβάνει η συσκευή, φυσικά για προσωπική χρήση μόνο. Μέσω ενός πολύ όμορφου πάνελ μπορούμε επίσης να ενεργοποιήσουμε ή απενεργοποιήσουμε από μακριά το WiFi, το Bluetooth και τους ήχους της συσκευής, αλλά και να ενημερωθούμε για το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένη, τα επίπεδα μπαταρίας και τον αριθμό νέων κλήσεων και SMS!

Αποστολή μηνυμάτων
Εκτός από τα μηνύματα που αφήνουμε στο χάρτη, υπάρχει η δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα μέσω δικτύου στο χρήστη, το οποίο λαμβάνει άμεσα και φυσικά δε χρεώνονται στο λογαριασμό μας. Έτσι για παράδειγμα θα μπορέσουμε να καθοδηγήσουμε το συνεργάτη μας στο σωστό σημείο χωρίς χρέωση.

Τοπικό δίκτυο
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι συνδέοντας τη συσκευή μας στο ίδιο WiFi δίκτυο με τον υπολογιστή, μας επιτρέπεται να δούμε και να διαχειριστούμε τα αρχεία που περιέχει και τις φωτογραφίες και επιπλέον να κάνουμε stream τη μουσική μας στον υπολογιστή και να τον μετατρέψουμε σε media player!


Συνολικά
Πρόκειται για μία πολύ ποιοτική εφαρμογή η οποία φέρνει νέες χρήσιμες λειτουργίες σε σχέση με όσες έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η χρήση της είναι εύκολη μέσω του browser, ενώ διατίθενται και add-on για Firefox και Chrome για την εξυπηρέτησή μας. Της λείπουν κάποια χαρακτηριστικά όμως είναι αρκετά πλήρης και αξίζει να της δώσουμε μια ευκαιρία.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Docker (μέρος 5) | Ολοκληρωμένη διαχείριση του Docker με γραφικό περιβάλλον από το Portainer

Android | Πώς βγάζουμε αστροφωτογραφίες με την Google camera