Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Action Launcher Pro: Έτσι θα έπρεπε να είναι ο launcher στο Android!


Έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς πολλούς launcher για το Android και ο καθένας διέθετε τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά ακολουθούσε τους δικούς του κανόνες. Γνωρίστε τον Action Launcher, τον πρώτο ο οποίος έχει δημιουργηθεί αυστηρά με τα πρότυπα του Holo UI του Android.

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει είναι ότι όλα τα πλήκτρα βρίσκονται στη φυσική τους θέση μιας και όλες οι Google εφαρμογές ακολουθούν τον ίδιο κανόνα του Action bar στο επάνω μέρος (πιθανότατα από εκεί πήρε και το όνομά του). Η συγγένειά του είναι ακόμα πιο εμφανής με την εφαρμογή του YouTube η οποία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.


H Action bar αντικαθιστά το μόνιμο Google Search widget που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον επίσημο launcher του Android και έτσι δεν καταλαμβάνει επιπλέον χώρο στην οθόνη μας. Διαθέτει τα πλήκτρα της αναζήτησης, του Play Store, των ρυθμίσεων (αν έχετε συσκευή με soft keys) και του συρταριού των εφαρμογών το οποίο ανοίγει σέρνοντας το δάχτυλό μας από τα αριστερά προς τα δεξιά ή πατώντας το ανάλογο πλήκτρο. Η κύλιση στη λίστα των εφαρμογών είναι τέλεια, χωρίς κολλήματα ενώ μπορούμε να εμφανίσουμε και αλφαβητικά τις εφαρμογές μας. Το ίδιο συμβαίνει και στην κύλιση μεταξύ των επιφανειών η οποία γίνεται επίσης χωρίς πρόβλημα.


Διαθέτει επίσης:
  • Από μία έως επτά επιφάνειες
  • Επιλογή διαφάνειας στην Action bar αλλά και στο συρτάρι των εφαρμογών
  • Άνοιγμα του συρταριού και από το Home πλήκτρο της συσκευής
  • Μία επιπλέον θέση στο dock για μία ακόμα εφαρμογή.

Αυτό όμως που σου μένει στο τέλος, είναι η φυσικότητα των κινήσεων, η ταχύτητα και η οικειότητα που νιώθεις χρησιμοποιώντας το. Είναι από τα καλύτερα χρήματα που έχω ξοδέψει στο Android και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Θα το βρείτε στο Play Store με 3,19€.

8 στο: "Action Launcher Pro: Έτσι θα έπρεπε να είναι ο launcher στο Android!"