Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

To Xbox SmartGlass και στο Android!


Υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που συνδυάζει Android smartphone, Windows λειτουργικό στο σταθερό του υπολογιστή και κονσόλα παιχνιδιών Xbox. Έχοντας γνώση αυτού, η Microsoft  κυκλοφόρησε την εφαρμογή SmartGlass, όχι μόνο για τις Windows phone συσκευές, αλλά και για το Android.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το SmartGlass είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει τον έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχής του Xbox 360 από το smartphone ή την ταμπλέτα μας, πέρα από τον καθεαυτό έλεγχο του παιχνιδιού. Μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε στο μενού του Xbox, να ξεκινήσουμε και να σταματήσουμε την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο, ακόμα και να αγοράσουμε νέο περιεχόμενο απευθείας από τη συσκευή μας. Το γραφικό περιβάλλον του 360 με τα τετραγωνάκια του είναι ιδιαίτερα φιλικό προς στις οθόνες αφής, όπως και το ψηφιακό πληκτρολόγιο για την πλοήγηση στο ίντερνετ ή την αναζήτηση στο κατάστημα. Επιπλέον, έχουμε ένα κοινωνικό δίκτυο για όλους τους Xbox Live φίλους μας που περιλαμβάνει live chat και δυνατότητα παραμετροποίησης του προφίλ.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι οτι θα μας επιτρέπει να χειριζόμαστε κομμάτια του παιχνιδιού που παίζουμε από το κινητό ή την ταμπλέτα μας. Για παράδειγμα, πώς θα σας φαινόταν να εξερευνάτε τις σπηλιές του αγαπημένου σας παιχνιδιού και να κοιτάτε το χάρτη του από το κινητό σας;


Το κακό στην υπόθεση είναι ότι απαιτεί έκδοση Android 4.0 και πάνω. Αν πληρείτε τις προϋποθέσεις μπορείτε να το βρείτε στο Play Store δωρεάν. 

Υ.Γ. Αναφέρθηκαν προβλήματα εγκατάστασης της εφαρμογής στο Nexus 7. Αυτό που πρέπει να κάνουν όσοι το έχουν είναι είτε να κατεβάσουν την εφαρμογή σε ένα συμβατό smartphone και να στείλουν στην ταμπλέτα τους το .apk, είτε να το ψάξουν και να το κατεβάσουν online.

1 στο: "To Xbox SmartGlass και στο Android!"