Αποτελέσματα: Ποιο είναι το ιδανικότερο μέγεθος οθόνης για κινητό τηλέφωνο;


Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο ενδιαφέρον για ανταλλαγή απόψεων όταν ξεκινήσαμε τη μόνιμη στήλη των δημοσκοπήσεων! Τα email που έλαβα για διευκρινίσεις και προτάσεις ήταν πολύ ενδιαφέροντα και χαίρομαι που αρέσει σε όλους μας αυτή η επικοινωνία.

Αποτελέσματα


Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, ρωτήσαμε ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης για κινητό τηλέφωνο και από ότι φαίνεται οι περισσότεροι (το 56%) συμφωνούμε στην τάση του σήμερα, δηλαδή στις 4". Στην πραγματικότητα και όπως μου ανέφεραν πολλοί από εσάς, το ιδανικό μέγεθος είναι 4"- 4.3" καθώς οι περισσότεροι έχουν στα χέρια τους το Galaxy S2 (4.3") και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το μέγεθός του.

Όλα έχουν να κάνουν με το είδος του τηλεφώνου, καθώς δε θα χρειαζόμασταν μεγάλη οθόνη αν δεν είχαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα. Θυμηθείτε τα μικροσκοπικά Nokia που είχαμε παλιά, τα οποία απλά έπαιρναν τηλέφωνο, έστελναν μηνύματα και παίζαμε και κανένα φιδάκι σε αυτά. Σήμερα μιλάμε για συσκευές all-in-one, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν ή τουλάχιστον να υποκαταστήσουν τον υπολογιστή, την κονσόλα video-game, το media player και πολλές άλλες συσκευές.

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του μεγέθους, είναι η παλάμη μας! Το χέρι μας "δεν μπορεί", ή μάλλον μας κάνει να νιώθουμε άβολα όταν κρατάμε μια τόσο εύθραυστη και ακριβή συσκευή, με μεγαλύτερο μήκος από το μήκος της παλάμης. Ξεχάστε αυτό τον κανόνα που λέει οτι ο αντίχειράς μας πρέπει να φτάνει τις τέσσερις άκρες της οθόνης (δικαιολογίες των fanboy), καθώς μπορούμε και με τα δύο χέρια να το χειριστούμε. Για αυτό πιστεύω οτι τα τηλέφωνα που θα ξεπεράσουν σε μέγεθος τις πέντε ίντσες είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Φυσικά το marketing κάνει θαύματα, αφού πρόσφατα ανακαλύφθηκε ο όρος phablet (phone + tablet) για αυτές τις συσκευές και προσπαθούν να μας πείσουν οτι διαλέγουμε μία συσκευή 2 σε 1, όμως άλλη η χρήση του smartphone και άλλη του tablet, κακά τα ψέμματα.

Το 25%, ο ένας στους τέσσερις δηλαδή, ψήφισε τις 4.8" και όχι άδικα, καθώς ακόμα και σε τέτοιο μέγεθος, δεν είναι τόσο άβολη η χρήση του. Είναι κοντά στο ιδανικό και χωράει ακόμα στην τσέπη μας, οπότε είναι πολύ λογικό να το επιλέγει πολύς κόσμος. Μπορεί βέβαια να είναι και το επόμενο στάνταρ σε μερικά χρόνια, αλλά μόνο ο χρόνος θα το δείξει αυτό.

Ακολουθούν σε ποσοστό 12% οι 3.5" του iPhone 4 για τις οποίες τόσος λόγος έγινε από την Apple που προσπαθούσε να μας πείσει οτι είναι το ιδανικό μέγεθος για smartphone, αλλά τελικά ενέδωσε στη μεγαλύτερη οθόνη των 4".

Στο τέλος βρίσκουμε τη μικροσκοπική διαγώνιο των 2.8" αλλά και τις παντόφλες των 5.5", τα λεγόμενα phablet που είπαμε παραπάνω. Είναι σίγουρο οτι την πρώτη την έχουμε ξεπεράσει αλλά για τη δεύτερη ίσως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα.

Ο καθένας με τα θέλω του, λέω εγώ. Να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και πάντα περσινές συσκευές γιατί η τεχνολογία προχωράει μεν γρήγορα αλλά οι τσέπες μας δε μεγαλώνουν. Οι εταιρίες πρέπει να μας προσφέρουν επίκαιρες συσκευές για τουλάχιστον δύο χρόνια και το ξέρουν αυτό, οπότε εκμεταλλευτείτε την πτώση τιμών, κάθε φορά που ένα νέο μοντέλο βγαίνει στην αγορά.

Την επόμενη εβδομάδα
Ψήνεστε να μάθουμε μια για πάντα ποιος είναι ο καλύτερος video player στο Android μέχρι σήμερα; Ευκολία, ομορφιά, ταχύτητα και υποστήριξη πολλών video format, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Κατεβάστε και δοκιμάστε όλες τις επιλογές που θα σας δώσουμε και πείτε μας ποιος είναι ο πιο ολοκληρωμένος!

Σχόλια

  1. Για να δούμε ποιός είναι ο καλύτερος player!!

    Ψηφίζω από τώρα τον MX :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν μπορώ να αποφασίσω, θα κάνω επιλέξω ότι βγει στο poll. Χαχαχα!

      Διαγραφή
  2. "Dice" ή "Δεν βλεπω video στο κινητο μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα το ""μεγεθος"" δεν μετραει.
    Εγω διαλεξα το 4.8" λογο ηλικιας
    τα χερια μου αρχιζουν να κοντενουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter