Αποτελέσματα: Από ποιον κατασκευαστή θα αγοράζατε Nexus συσκευή;


Από την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε ένα νέο τρόπο να ανταλλάσσουμε απόψεις, αυτόν των δημοσκοπήσεων. Είναι πολύ χρήσιμο να βλέπουμε όλοι μαζί πώς σκέφτονται οι υπόλοιποι χρήστες στην Ελλάδα, αφενός για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε άποψη και αφετέρου για να έχουμε τροφή για συζήτηση.

Αποτελέσματα
Η πρώτη μας δημοσκόπηση λοιπόν είχε θέμα αυτό που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, οτι δηλαδή η Google ενδέχεται να επιτρέψει σε όλες τις εταιρίες του Open Handset Alliance, να δημιουργούν ελεύθερα Nexus συσκευές με "καθαρό" Android. Στην ερώτηση, "Ποιας εταιρίας τη συσκευή θα αγοράζατε;" μας απαντήσατε τα παρακάτω:


Φαίνεται λοιπόν οτι ως Έλληνες εμπιστευόμαστε τη Samsung πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους κατασκευαστές και είναι λογικό, καθώς έχει κατασκευάσει τα δύο τελευταία Nexus τηλέφωνα. Η ποιότητα κατασκευής των συσκευών της και ίσως η απευθείας ρήξη της με την Apple, την κάνει πιο δημοφιλή από τους υπολοίπους κατασκευαστές.

Δεύτερη στη σειρά αλλά με το μισό σχεδόν ποσοστό της Samsung, η HTC η οποία είχε και αυτή την ευκαιρία να κατασκευάσει το πρώτο Nexus τηλέφωνο. Είναι από τις πρώτες εταιρίες που έφεραν το Android στην Ελλάδα και οι συσκευές της είναι επίσης πολύ ποιοτικές.

Τρίτη η Sony και ο ένας στους τέσσερις θα αγόραζε ένα Nexus τηλέφωνο από αυτή. Αν το ερώτημα γινόταν ένα χρόνο πριν, πιστεύω οτι δε θα έπιανε τέτοιο ποσοστό μιας και η πρώτη σειρά Xperia ήταν μια μεγάλη αποτυχία, βλέποντας όμως τη φετινή σειρά μπορώ να πω οτι είναι πολύ μπροστά σε design, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Από εκεί και έπειτα βρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι, με άξιο αναφοράς το ποσοστό της Asus η οποία δεν είναι και τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όμως τα tablet της αποδείχτηκαν λίρα εκατό από άποψη τιμής, ποιότητας και αναβαθμίσεων.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, θα χαρούμε να το συζητήσουμε στα σχόλια παρακάτω.

Επόμενη ερώτηση;
Αυτή τη φορά θέλουμε να μάθουμε το εξής: "Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο θα κάνατε root στη συσκευή σας;". Σκεφτείτε το και δώστε την απάντησή σας στη sidebar.

Σχόλια

  1. δεν με παρεξενεψαν τα αποτελεσματα...αν και εγω ψηφισα την sony με εχει κερδισει πολυ η σχεδιαστικη γραμμη που ακολουθουν τυπου arc... αυτο που με παρεξενευει ειναι γιατι η google δεν ανεθεσε την κατασκευη του nexus στην motorola..? αφου προσφατα δεν εξαγορασε ενα μερος της (αν το λεω σωστα...; ) τωρα κανενας δεν ξερει τι συμφεροντα κρυβονται απο πισω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Moto θα γίνει το επίσημο πειραματόζωο της Google και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό που λέω. Δεν είναι τυχαίο οτι επέλεξαν τους Intel επεξεργαστές για τη νέα σειρά RAZR.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες