Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Αποτελέσματα: Από ποιον κατασκευαστή θα αγοράζατε Nexus συσκευή;


Από την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε ένα νέο τρόπο να ανταλλάσσουμε απόψεις, αυτόν των δημοσκοπήσεων. Είναι πολύ χρήσιμο να βλέπουμε όλοι μαζί πώς σκέφτονται οι υπόλοιποι χρήστες στην Ελλάδα, αφενός για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε άποψη και αφετέρου για να έχουμε τροφή για συζήτηση.

Αποτελέσματα
Η πρώτη μας δημοσκόπηση λοιπόν είχε θέμα αυτό που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, οτι δηλαδή η Google ενδέχεται να επιτρέψει σε όλες τις εταιρίες του Open Handset Alliance, να δημιουργούν ελεύθερα Nexus συσκευές με "καθαρό" Android. Στην ερώτηση, "Ποιας εταιρίας τη συσκευή θα αγοράζατε;" μας απαντήσατε τα παρακάτω:


Φαίνεται λοιπόν οτι ως Έλληνες εμπιστευόμαστε τη Samsung πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους κατασκευαστές και είναι λογικό, καθώς έχει κατασκευάσει τα δύο τελευταία Nexus τηλέφωνα. Η ποιότητα κατασκευής των συσκευών της και ίσως η απευθείας ρήξη της με την Apple, την κάνει πιο δημοφιλή από τους υπολοίπους κατασκευαστές.

Δεύτερη στη σειρά αλλά με το μισό σχεδόν ποσοστό της Samsung, η HTC η οποία είχε και αυτή την ευκαιρία να κατασκευάσει το πρώτο Nexus τηλέφωνο. Είναι από τις πρώτες εταιρίες που έφεραν το Android στην Ελλάδα και οι συσκευές της είναι επίσης πολύ ποιοτικές.

Τρίτη η Sony και ο ένας στους τέσσερις θα αγόραζε ένα Nexus τηλέφωνο από αυτή. Αν το ερώτημα γινόταν ένα χρόνο πριν, πιστεύω οτι δε θα έπιανε τέτοιο ποσοστό μιας και η πρώτη σειρά Xperia ήταν μια μεγάλη αποτυχία, βλέποντας όμως τη φετινή σειρά μπορώ να πω οτι είναι πολύ μπροστά σε design, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Από εκεί και έπειτα βρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι, με άξιο αναφοράς το ποσοστό της Asus η οποία δεν είναι και τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όμως τα tablet της αποδείχτηκαν λίρα εκατό από άποψη τιμής, ποιότητας και αναβαθμίσεων.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, θα χαρούμε να το συζητήσουμε στα σχόλια παρακάτω.

Επόμενη ερώτηση;
Αυτή τη φορά θέλουμε να μάθουμε το εξής: "Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο θα κάνατε root στη συσκευή σας;". Σκεφτείτε το και δώστε την απάντησή σας στη sidebar.

2 στο: "Αποτελέσματα: Από ποιον κατασκευαστή θα αγοράζατε Nexus συσκευή; "