Ο Opera Mobile αναβαθμίζεται και προσφέρει γρηγορότερο και ασφαλέστερο σερφάρισμα

Δεν είναι λίγοι οι web browser που είναι διαθέσιμοι για κατέβασμα στο Google Play Store και είναι φυσικό να είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ανταγωνισμός που βέβαια μόνο οφέλη έχει για εμάς τους καταναλωτές, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες της κάθε εταιρίας να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Ο Opera Mobile δεν αποτελεί εξαίρεση και στην προκειμένη είναι αυτός που βγάζει μια νέα βελτιωμένη έκδοση (Opera Mobile v12.1) για το Android.  

Η νέα έκδοση, πέρα από τη βελτίωση της συμβατότητας με συσκευές Ice Cream Sandwich και Jelly Bean, επικεντρώνεται σε αρκετές βελτιώσεις, ανάμεσα στις οποίες ή ελαχιστοποίηση του όγκου που καταλαμβάνει η εφαρμογή στη συσκευή μας. Ας δούμε τις βασικότερες από αυτές:
  • Σύστημα ανίχνευσης απάτης: Το σύστημα ανίχνευσης απάτης σε ειδοποιεί όταν μια ιστοσελίδα έχει επισημανθεί ως ύποπτη ή χρησιμοποιείται για παράνομη δραστηριότητα. Εάν λάβετε σχετική  προειδοποίηση, είναι καλή ιδέα να το σκεφτείτε δύο φορές πριν επισκεφτείτε τη σελίδα. 
  • SPDY: Όπως η έκδοση του Opera για τους σταθερούς υπολογιστές, έτσι και η mobile έκδοση πλέον θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο SPDY για την επικοινωνία με τους διακομιστές δικτύου ανά τον κόσμο. Ουσιαστικά με αυτό το πρωτόκολλο βελτιώνεται ο χρόνος εμφάνισης των ιστοσελίδων. Το Twitter και το Gmail είναι δύο από τις πρώτες εφαρμογές που υιοθέτησαν αυτό το πρωτόκολλο. 
  • WebSocket: Το πρωτόκολλο WebSocket βοηθάει στη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και μια ιστοσελίδας, διευκολύνοντας το ζωντανό περιεχόμενο (live content) και τα παιχνίδια που παίζονται σε πραγματικό χρόνο.
  • Βελτιώσεις σε HTML5 και CSS: Συνδυάστε τα καλούδια που προσφέρει το CSS με την πρακτικότητα του HTML5 και θα έχετε ακόμα καλύτερη περιήγηση. Γι'αυτό και σε αυτή τη νέα έκδοση του Opera προστέθηκαν το HTML5 Drag and Drop και το HTML5 Clipboard API. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν τους web developer να συνδέονται πιο αποτελεσματικά με τη συσκευή και να έχουν για παράδειγμα πρόσβαση στο περιεχόμενο του πρόχειρου.
Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εμπειρία της περιήγησης σας, ο Opera Mobile αξίζει σίγουρα μια ματιά. Εγκαταστήστε τον στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;