Ο Opera Mobile αναβαθμίζεται και προσφέρει γρηγορότερο και ασφαλέστερο σερφάρισμα

Δεν είναι λίγοι οι web browser που είναι διαθέσιμοι για κατέβασμα στο Google Play Store και είναι φυσικό να είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ανταγωνισμός που βέβαια μόνο οφέλη έχει για εμάς τους καταναλωτές, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες της κάθε εταιρίας να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Ο Opera Mobile δεν αποτελεί εξαίρεση και στην προκειμένη είναι αυτός που βγάζει μια νέα βελτιωμένη έκδοση (Opera Mobile v12.1) για το Android.  

Η νέα έκδοση, πέρα από τη βελτίωση της συμβατότητας με συσκευές Ice Cream Sandwich και Jelly Bean, επικεντρώνεται σε αρκετές βελτιώσεις, ανάμεσα στις οποίες ή ελαχιστοποίηση του όγκου που καταλαμβάνει η εφαρμογή στη συσκευή μας. Ας δούμε τις βασικότερες από αυτές:
  • Σύστημα ανίχνευσης απάτης: Το σύστημα ανίχνευσης απάτης σε ειδοποιεί όταν μια ιστοσελίδα έχει επισημανθεί ως ύποπτη ή χρησιμοποιείται για παράνομη δραστηριότητα. Εάν λάβετε σχετική  προειδοποίηση, είναι καλή ιδέα να το σκεφτείτε δύο φορές πριν επισκεφτείτε τη σελίδα. 
  • SPDY: Όπως η έκδοση του Opera για τους σταθερούς υπολογιστές, έτσι και η mobile έκδοση πλέον θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο SPDY για την επικοινωνία με τους διακομιστές δικτύου ανά τον κόσμο. Ουσιαστικά με αυτό το πρωτόκολλο βελτιώνεται ο χρόνος εμφάνισης των ιστοσελίδων. Το Twitter και το Gmail είναι δύο από τις πρώτες εφαρμογές που υιοθέτησαν αυτό το πρωτόκολλο. 
  • WebSocket: Το πρωτόκολλο WebSocket βοηθάει στη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και μια ιστοσελίδας, διευκολύνοντας το ζωντανό περιεχόμενο (live content) και τα παιχνίδια που παίζονται σε πραγματικό χρόνο.
  • Βελτιώσεις σε HTML5 και CSS: Συνδυάστε τα καλούδια που προσφέρει το CSS με την πρακτικότητα του HTML5 και θα έχετε ακόμα καλύτερη περιήγηση. Γι'αυτό και σε αυτή τη νέα έκδοση του Opera προστέθηκαν το HTML5 Drag and Drop και το HTML5 Clipboard API. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν τους web developer να συνδέονται πιο αποτελεσματικά με τη συσκευή και να έχουν για παράδειγμα πρόσβαση στο περιεχόμενο του πρόχειρου.
Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εμπειρία της περιήγησης σας, ο Opera Mobile αξίζει σίγουρα μια ματιά. Εγκαταστήστε τον στο Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;