Ο Opera Mobile αναβαθμίζεται και προσφέρει γρηγορότερο και ασφαλέστερο σερφάρισμα

Δεν είναι λίγοι οι web browser που είναι διαθέσιμοι για κατέβασμα στο Google Play Store και είναι φυσικό να είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ανταγωνισμός που βέβαια μόνο οφέλη έχει για εμάς τους καταναλωτές, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες της κάθε εταιρίας να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Ο Opera Mobile δεν αποτελεί εξαίρεση και στην προκειμένη είναι αυτός που βγάζει μια νέα βελτιωμένη έκδοση (Opera Mobile v12.1) για το Android.  

Η νέα έκδοση, πέρα από τη βελτίωση της συμβατότητας με συσκευές Ice Cream Sandwich και Jelly Bean, επικεντρώνεται σε αρκετές βελτιώσεις, ανάμεσα στις οποίες ή ελαχιστοποίηση του όγκου που καταλαμβάνει η εφαρμογή στη συσκευή μας. Ας δούμε τις βασικότερες από αυτές:
  • Σύστημα ανίχνευσης απάτης: Το σύστημα ανίχνευσης απάτης σε ειδοποιεί όταν μια ιστοσελίδα έχει επισημανθεί ως ύποπτη ή χρησιμοποιείται για παράνομη δραστηριότητα. Εάν λάβετε σχετική  προειδοποίηση, είναι καλή ιδέα να το σκεφτείτε δύο φορές πριν επισκεφτείτε τη σελίδα. 
  • SPDY: Όπως η έκδοση του Opera για τους σταθερούς υπολογιστές, έτσι και η mobile έκδοση πλέον θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο SPDY για την επικοινωνία με τους διακομιστές δικτύου ανά τον κόσμο. Ουσιαστικά με αυτό το πρωτόκολλο βελτιώνεται ο χρόνος εμφάνισης των ιστοσελίδων. Το Twitter και το Gmail είναι δύο από τις πρώτες εφαρμογές που υιοθέτησαν αυτό το πρωτόκολλο. 
  • WebSocket: Το πρωτόκολλο WebSocket βοηθάει στη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και μια ιστοσελίδας, διευκολύνοντας το ζωντανό περιεχόμενο (live content) και τα παιχνίδια που παίζονται σε πραγματικό χρόνο.
  • Βελτιώσεις σε HTML5 και CSS: Συνδυάστε τα καλούδια που προσφέρει το CSS με την πρακτικότητα του HTML5 και θα έχετε ακόμα καλύτερη περιήγηση. Γι'αυτό και σε αυτή τη νέα έκδοση του Opera προστέθηκαν το HTML5 Drag and Drop και το HTML5 Clipboard API. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν τους web developer να συνδέονται πιο αποτελεσματικά με τη συσκευή και να έχουν για παράδειγμα πρόσβαση στο περιεχόμενο του πρόχειρου.
Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εμπειρία της περιήγησης σας, ο Opera Mobile αξίζει σίγουρα μια ματιά. Εγκαταστήστε τον στο Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Φτιάξε το δικό σου router και επέκτεινε το WiFi δίκτυο στο χώρο σου

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Project Treble | Εγκατάστησε το Android Q στη συσκευή σου μέσω της επίσημης GSI ROM της Google

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid