DroidMote: Το πιο πλήρες τηλεχειριστήριο για χειρισμό Android, Linux και Windows συσκευών


Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που συνδέουν το laptop ή το tablet τους στην τηλεόραση για να δουν ταινίες, σειρές ή βίντεο στο YouTube, σίγουρα έχετε απηυδήσει με το συνεχόμενο σήκω-κάτσε κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε κάτι. Μία λύση είναι τα ασύρματα πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά δε συγκρίνονται σε λειτουργικότητα όσο το Android τηλέφωνό μας. Γνωρίστε λοιπόν το DroidMote, μία εφαρμογή που μετατρέπει το τηλέφωνό μας σε οποιοδήποτε χειριστήριο μπορεί να χρειαστούμε!

Είναι ένα πρόγραμμα client που εγκαθιστούμε στο κινητό μας, το οποίο και διαθέτει τα τέσσερα προφίλ που βλέπουμε παρακάτω, ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε:

Χειριστήριο τηλεόρασης
Ένα απλό πληκτρολόγιο με κουμπιά για γενική χρήση. Με αυτό μπορούμε να κάνουμε scroll σε μία σελίδα στο ίντερνετ, να κάνουμε ζουμ αλλά και δεξί κλικ (με το μενού πάνω δεξιά). Το πλήκτρο με το σύμβολο του "Power" κλείνει τη συσκευή μας, ή τη βάζει σε κατάσταση αναμονής αν πρόκειται για laptop!


Trackpad και πληκτρολόγιο
Με αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή μας ως trackpad (ποντίκι δηλαδή) και πληκτρολόγιο. Μάλιστα η λειτουργία trackpad είναι multi-touch, πράγμα που σημαίνει οτι μπορούμε να κάνουμε pinch-to-zoom στον υπολογιστή, μέσα από το κινητό μας! Είναι σίγουρα το πιο χρήσιμο από όλα.


Χειριστήριο Media player
Ένα βασικό χειριστήριο για τις περιπτώσεις που βλέπουμε ταινίες και θέλουμε να κάνουμε απλά πράγματα όπως play, stop και αυξομείωση της έντασης του ήχου. Το δοκιμάσαμε σε Ubuntu με το VLC και δουλεύει άψογα στο χειρισμό της ταινίας αλλά και του ήχου.


Χειριστήριο παιχνιδιών
Ένα ωραιότατο χειριστήριο για τα παιχνίδια μας, το οποίο είναι το μόνο που διαθέτει δύο αναλογικούς μοχλούς (όπως αυτά του PS3) αλλά και πάρα πολλά κουμπιά γύρω γύρω. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) της συσκευής, για να χειριζόμαστε τα παιχνίδια οδήγησης, στρίβοντάς την σαν τιμόνι!


Υπάρχουν και άλλα φοβερά πράγματα στο Droidmote και ένα από αυτά είναι η συνδεσιμότητά του. Μπορεί να χειριστεί υπολογιστές και γενικότερα συσκευές με Linux, Windows και Android κατεβάζοντας το ανάλογο server προγραμματάκι του. Αυτό γίνεται συνδέοντας όλες τις συσκευές στο ίδιο WiFi δίκτυο, ενώ αν δε διαθέτουμε ασύρματο ρούτερ ή και καθόλου ρούτερ, μπορεί να συνδέσει τις δύο συσκευές μέσω της λειτουργίας WiFi Hotspot του Android!

Η σύνδεση των συσκευών γίνεται με δύο απλά βήματα και η απόκρισή του στις κινήσεις μας είναι εξαιρετική!

Κατεβάστε το Droidmote Client:

και το Droidmote server:

Για το τέλος, δείτε τρία κατατοπιστικά βίντεο με τη χρήση του

σε Android:


σε Linux:


και σε Windows:

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter