Η CyanogenMod αντικαθιστά το Rom Manager με δικό της updater ανοιχτού κώδικα

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τη CyanogenMod τότε μάλλον ξέρετε πως πάει πακέτο με το ROM Manager και αυτό για να μπορούν οι χρήστες εύκολα και γρήγορα να λαμβάνουν τις εκάστοτε ενημερώσεις λογισμικού. Ωστόσο, υπάρχει ένα προβληματάκι εδώ. Ενώ η CyanogenMod είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα, ο ROM Manager δεν είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που, καιρό τώρα, η ομάδα που αναπτύσσει τη CM έψαχνε να βρει μια λύση που και θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τις τελευταίες εκδόσεις στις συσκευές τους, αλλά ταυτόχρονα να είναι ανοιχτού κώδικα. Τελικά κατέληξαν στη δημιουργία ένας δικού τους εργαλείου που θα κάνει αυτή τη δουλειά και θα το δούμε να αντικαθιστά το ROM Manager στις επερχόμενες εκδόσεις.

Στην ουσία πρόκειται για μία βελτιωμένη έκδοση του παλιού updater που υπήρχε στις εκδόσεις CM5 και 6 και έχει ενημερωθεί για να είναι συμβατός με τις εκδόσεις CM9/10+. Επειδή όμως η προώθηση των ειδοποιήσεων για τις αναβαθμίσεις απαιτεί το Google Apps framework, ο καινούργιος updater δεν θα περιλαμβάνει αυτή τη λειτουργία. Αυτό που θα κάνει είναι ένας αυτόματος έλεγχος ενημερώσεων ανά χρονικά διαστήματα που θα ορίζει ο χρήστης και θα κατεβάζει την ενημέρωση όποτε είναι διαθέσιμη.


Το πρόγραμμα θα τραβάει πληροφορίες από το get.cm, οπότε θα έχουμε πάντα την επίσημη ενημέρωση απευθείας από την πηγή. Όπως βλέπετε και στην εικόνα παρακάτω, μπορούμε να προσαρμόσουμε τους ελέγχους και να ορίσουμε αν θέλουμε να ψάχνει για τις νέες σταθερές εκδόσεις, τις καθημερινές αναβαθμίσεις (nightly builds) ή όλες τις εκδόσεις.


Αυτή θα είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αναζήτησης ενημερώσεων (ειδικά αν μιλάμε για χειροκίνητο έλεγχο)  και σίγουρα ανυπομονούμε να δούμε το ντεμπούτο που θα γίνει σήμερα το βράδυ.

Σχόλια

  1. Πάντως στο Galaxy Nexus, το συμπεριλάβανε ήδη από την χθεσινή nightly. Μεγάλη υπόθεση να έχεις native updater ΧΩΡΙΣ διαφημίσεις. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter