Ρεκόρ πωλήσεων για τα Android tablet κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012!


Πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα βγαίνουν από την τελευταία μελέτη της εταιρίας ερευνών Strategy Analytics, για την κίνηση στην αγορά των tablet κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012. Ας δούμε τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα:


  1. Ο συνολικός αριθμός των tablet που πουλήθηκαν συνολικά το εξεταζόμενο τρίμηνο έφτασε τα 24,7 εκατομμύρια. Παρατηρούμε μία αύξηση της τάξεως του 43% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα κατά το 2011. Μικρή τη λέμε αν αναλογιστούμε πως για το προηγούμενο τρίμηνο η αύξηση ήταν περίπου 289%. Λογικό βέβαια αν αναλογιστούμε την οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί γενικότερα αλλά και το γεγονός ότι πολλοί χρήστες αναμένουν την έλευση νέων μοντέλων όπως το iPad mini ή το Nexus 10 για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.
  2. Απογοητευτικά τα νούμερα για την Apple, η οποία πούλησε 14 εκατομμύρια iPad και από το 64,5% του μεριδίου αγοράς που κατείχε το προηγούμενο έτος, βυθίστηκε στο 56,7%.
  3. Ποσοστό ρεκόρ σημειώνεται για τα Android tablet, της τάξεως του 41,3% του μεριδίου της αγοράς, από το 29,2% που κατείχε ένα χρόνο πριν. Οι παγκόσμιες πωλήσεις διπλασιάστηκαν και από τα 5, έφτασαν τα 10,2 εκατομμύρια τεμάχια. Η επιβράδυνση της Apple αλλά και η αναγνωρισιμότητα των συνεργαζόμενων κατασκευαστών hardware, όπως η Asus και η Samsung, ήταν τα γεγονότα που βοήθησαν την πλατφόρμα της Google να σημειώσει τόσο ανοδική πορεία.
  4. Μερίδια αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο
  5. Η Microsoft κατέχει μόνο το 1,6% της παγκόσμιας αγοράς. Η επικείμενη κυκλοφορία των Windows 8 όμως ίσως οδηγήσει σε υψηλότερα νούμερα το επόμενο τρίμηνο που περιλαμβάνει και την περίοδο των διακοπών.  

Αν λοιπόν σε ένα χρόνο το ποσοστό του Android έχει πάει από το 29% στο 41%, καταλαβαίνουμε οτι πολύ σύντομα η αγαπημένη μας πλατφόρμα θα είναι πρώτη και στην κατηγορία των tablet!

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες