Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κάντε root με ευκολία στα νέα Xperia S, T, P, Acro S, Ion, Tipo και Tablet S με ICS ή Jellybean!


Λατρεύω τις μεθόδους root που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές συσκευές ταυτόχρονα γιατί κάτι τέτοιο δείχνει οτι πλέον οι κατασκευάστριες εταιρίες δε "μαγειρεύουν" πολύ το Android στο εσωτερικό του. Τεράστιο παράδειγμα η Sony, η οποία έχει κάνει στροφή 180 μοιρών τα τελευταία χρόνια, πράγμα που είναι πολύ ευχάριστο. Θα δούμε λοιπόν μια μέθοδο που μπορεί να κάνει root σε πολλές από τις συσκευές της σειράς Xperia του 2012, μεταξύ των οποίων τα Xperia S, T, P αλλά και το ολοκαίνουριο Tablet S!

Η μέθοδος αναφέρεται ως "Root many Android (devices)" και έχει λειτουργήσει με επιτυχία επίσης στο Nexus 7, το Samsung Galaxy S2, το LG P705 και άλλα, άρα ενδέχεται να λειτουργεί και στη δική σας ICS ή Jellybean συσκευή.Προϋποθέσεις
Η μέθοδος λειτουργεί προς το παρόν σε Linux και Windows αλλά όχι σε Mac. Θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τον απαιτούμενο συμπιεσμένο φάκελο από εδώ: Root Many Android XDA thread, ενώ αν χρησιμοποιήσουμε Windows υπολογιστή, θα πρέπει να έχουμε και τους driver της συσκευής μας εγκατεστημένους. Τέλος, από το version 3 και μετά προστέθηκε το root για το Tablet S,οπότε επιλέξτε εκείνο αν έχετε την εν λόγω συσκευή.

[Update] Εκδόθηκε κιόλας η version 4 η οποία διαθέτει και unroot.

Η διαδικασία
Ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη.
  1. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε Windows, εγκαθιστούμε τώρα τους driver που κατεβάσαμε.
  2. Συνδέουμε τη συσκευή μας με τον υπολογιστή και ενεργοποιούμε τον "Εντοπισμό σφαλμάτων" (USB debugging).
  3. Αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε.
  4. Μπαίνουμε στο φάκελο με διπλό κλικ.
  5. Τρέχουμε το αρχείο:
    • "RunMe.bat" στα Windows 
    • ή "RunMe.sh" στο Linux
Ακολουθούμε τις οδηγίες μέχρι να τελειώσει η διαδικασία. Αφού τελειώσει, ψάχνουμε στη συσκευή μας την εφαρμογή "Superuser" για επιβεβαίωση.

Δοκιμάστε το και ενημερώστε μας για τα αποτελέσματα και σε άλλες Xperia συσκευές όπως τα Xperia U και Sola (Sole). Καλό rooting!

114 στο: "Κάντε root με ευκολία στα νέα Xperia S, T, P, Acro S, Ion, Tipo και Tablet S με ICS ή Jellybean!"