Ducati Challenge: Ένα racing παιχνίδι, ωδή στην ιταλική μοτοσυκλέτα


Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στη Ducati, την καλύτερη βιομηχανία μοτοσυκλετών στην Ευρώπη. Για πολλούς οι μηχανές της, είναι οι Ferrari των δύο τροχών και όχι άδικα λόγω καταγωγής (Ιταλία), χρώματος (συνήθως κόκκινο), τιμής (τσιμπημένη) και ομορφιάς. Για τους λάτρεις λοιπόν της Ducati αλλά και του MotoGP γενικότερα, δημιουργήθηκε το εξαιρετικό Ducati Challenge.


Σε αντίθεση με παρόμοια tribute (αφιερωμένα δηλαδή σε μία μάρκα) παιχνίδια, το Ducati Challenge είναι πολύ ποιοτικό και φαίνεται από την πρώτη στιγμή η καλή δουλειά που έχει γίνει. Ξεκινάει με ένα  πορωτικό βίντεο και αμέσως μετά με μία παρουσίαση όλων των μηχανών της Ducati τα οποία θέλεις να τα βλέπεις κάθε φορά που ανοίγεις το παιχνίδι! Διαθέτει τρία είδη παιχνιδιού:




  • το Championship που περιέχει μία σειρά 10 αγώνων στους οποίους μαζεύουμε πόντους ανάλογα με την κατάταξη (σαν το MotoGP)
  • και το Quick Challenge όπου μπορούμε να παίξουμε ένα μόνο αγώνα και να διαλέξουμε ανάμεσα σε 12 πίστες και εννέα μηχανές της Ducati.

Υπάρχει επίσης στο μενού και το Extra στο οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε τα δωράκια που ξεκλειδώνουμε παίζοντας το παιχνίδι, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τις μηχανές αγοράζοντας νομίσματα (με πραγματικά λεφτά) στο Get Coins!


Μέσα στο παιχνίδι τώρα, η οδήγηση γίνεται στρίβοντας αριστερά και δεξιά τη συσκευή ενώ στα αντίστοιχα σημεία στο κάτω μέρος βρίσκονται το φρένο και το γκάζι. Ο τρόπος που γέρνει η μοτοσυκλέτα όταν γέρνουμε τη συσκευή είναι τόσο φυσικός που νομίζεις οτι την οδηγείς στην πραγματικότητα! Έχει τρία επίπεδα δυσκολίας οπότε ξεκινάμε από το "Easy" και μόλις εξοικειωθούμε προχωράμε στο "Medium" και στο "Hard". Τέλος διαθέτει και ένα σύστημα ανταμοιβής σε νομίσματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τη μηχανή μας.

Είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών!  Τα γραφικά του είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και αυτό που με εξέπληξε είναι οτι παίζει άνετα στο Nexus S (μονοπύρηνο στο 1GHz)!!! Νομίζω οτι είναι το κορυφαίο παιχνίδι αγώνων μοτοσυκλέτας και αξίζει να το δοκιμάσετε!

Θα το βρείτε με κόστος 1,90€ στο Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter