Πες Βρες!: Το επιτραπέζιο "Top Ten" ήρθε και στο Android


Εδώ και καιρό άρχισαν να κυκλοφορούν πάρα πολλά ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια στο Play Store. Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που συμβαίνει για πολλούς λόγους με κυριότερους οτι δε χρειάζεται πλέον να αγοράσουμε τα κανονικά παιχνίδια καθώς αυτά είναι συνήθως δωρεάν, τα έχουμε πάντα μαζί μας στην Android συσκευή μας και φυσικά είναι πλέον ψηφιακά για αυτό και δε χαλάνε ποτέ σε αντίθεση με τις κάρτες των πραγματικών παιχνιδιών.


Ένα από αυτά είναι το Πες Βρες! το οποίο είναι στην ουσία το επιτραπέζιο Top Ten. Στόχος του παιχνιδιού είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερους πόντους μπορούμε βρίσκοντας τις λέξεις της κάθε κάρτας μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Χωριζόμαστε λοιπόν σε δύο ομάδες και ένας παίκτης της ομάδας Α διαβάζει το θέμα της πρώτης κάρτας για παράδειγμα "Πρωθυπουργοί της Ελλάδας". Μόλις η ομάδα Β ετοιμαστεί, ξεκινάει ο χρόνος και αρχίζουν να λένε τα ονόματα, τα οποία και διαγράφονται από την κάρτα. Με κάθε απάντηση κερδίζουμε και διαφορετικούς πόντους ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας, έτσι υπάρχει περίπτωση η μία ομάδα να βρει τέσσερις απαντήσεις που κερδίζουν από ένα πόντο, ενώ η άλλη μία απάντηση με πέντε πόντους και να κερδίσει!


Το παιχνίδι κρατάει 10 γύρους όμως μας δίνεται η δυνατότητα να ορίσουμε εμείς πόσους θέλουμε να παίξουμε αλλά και να αλλάξουμε το χρόνο των γύρων. Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η λειτουργία "Προσθήκη Κάρτας". Εκεί βρίσκεται μία φόρμα που μπορούμε να συμπληρώσουμε με την ερώτηση αλλά και τις 10 απαντήσεις που σκεφτήκαμε, η οποία θα σταλεί στους δημιουργούς και αφού ελεγχθεί θα προστεθεί στο παιχνίδι! Έτσι μπορούν οι κάρτες να ανανεώνονται συνεχώς και να προσθέτονται ακόμα περισσότερες με τη βοήθειά μας.


Είναι απλό και εύκολο στη χρήση, έχει πολλή πλάκα και ενδείκνυται για μεγάλες παρέες 8-10 ατόμων. Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες