Παίζω και μαθαίνω: Το απόλυτο παιχνίδι για... βρέφη!


Σήμερα θα μιλήσουμε για μωρά. Μωρά λέγοντας εννοούμε νήπια οπότε ξεχάστε ότι σας έρχεται στο νου στο άκουσμα της λέξης... Να συνεχίσουν λοιπόν να διαβάζουν μόνο πατεράδες, μανούλες, νονοί, θείες, θείοι και λοιποί που τυχαίνει να έχουν νήπια στον περίγυρό τους.


Η τεχνολογία προχωράει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και μπλα μπλα, όλα αυτά τα γνωστά. Τα σημερινά παιδιά λοιπόν πρέπει να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία στη χρήση έξυπνων τηλεφώνων και ταμπλετών γιατί αλίμονό τους αν φτάσουν στο δημοτικό μη ξέροντας τα βασικά. Θα γίνουν βορρά για τους γόνους των technology freaks που σίγουρα θα συναντήσουν. Όλη αυτή η εισαγωγή για να σας παρουσιάσουμε μια εφαρμογή που απευθύνεται σε νήπια.

Πρόκειται για μια ελληνική εφαρμογή που φτιάχτηκε για να βοηθήσει τους γονείς παιδιών προ-νηπιακής και νηπιακής ηλικίας να μάθουν στα παιδιά τους τα βασικά για τα χρώματα, τα γράμματα και τα ζωάκια, παίζοντας φυσικά. Μας δίνονται δύο επιλογές "παίξε με.." και "μάθε...". Συνιστούμε να ξεκινήσετε με το "μάθε". Αφού επιλέξετε τι θέλετε να μάθει το παιδί, ας πούμε για χάριν του παραδείγματος τα χρώματα, στην οθόνη σας εμφανίζονται τα βασικά χρώματα σε τετράγωνα και πατώντας το κάθε τετράγωνο ακούγεται το όνομα του χρώματος που αντιπροσωπεύει. Αντίστοιχη λειτουργία έχουν τα γράμματα και τα ζωάκια.

Όταν λοιπόν το παιδί εξασκηθεί στο "μάθε" μπορούμε να προχωρήσουμε στο "παίξε με", όπου υπάρχουν οι ίδιες οθόνες για την κάθε κατηγορία, μόνο που αυτή τη φορά πατώντας ένα κουμπί ακούγεται το όνομα του χρώματος και το παιδί καλείται να διαλέξει σωστά το χρώμα που άκουσε.

Πολύ απλό στη λογική και τη χρήση του σας εγγυάται ευχάριστες στιγμές με τα πιτσιρίκια σας ενώ βάσει των δημιουργών σύντομα θα προστεθούν αριθμοί και σχέδια στις επιλογές.

Κατεβάστε το δωρεάν από το Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter