Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Lume: Μία νέα παζλ περιπέτεια για δυνατούς λύτες


Ανέκαθεν μου άρεσαν τα παιχνίδια με γρίφους. Αποτελούσαν μια πρόκληση, ένα μυστήριο που πρέπει πάσει θυσία να βρω τη λύση του. Φανταστείτε τη χαρά μου λοιπόν όταν εντόπισα κάτι αξιόλογο προς αυτή την κατεύθυνση στο Google Play Store!


Το περί ου ο λόγος παιχνίδι ονομάζεται Lume. Ο χαρακτήρας μας, μια ωραία πρωία, επισκέπτεται το σπίτι του παππού του και διαπιστώνει πως αφενός εκείνος λείπει και αφετέρου δεν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι. Ο παππούς, θέλοντας να αποκτήσει αυτονομία ρεύματος, πειραματίζεται με εναλλακτικούς τρόπους όμως κάτι έκτακτο θα τον αναγκάσει να αφήσει τη δουλειά στη μέση. Δουλειά του ήρωά μας και κατ´επέκταση δική μας είναι να τελειώσουμε το εγχείρημα του παππού και να αποκαταστήσουμε το ρεύμα. Αυτό θα το καταφέρουμε ψάχοντας στοιχεία και λύνοντας παζλ-γρίφους.


Το σκηνικό του, πολύ ευχάριστο, είναι φτιαγμένο από χαρτί και χαρτόνι. Οι γρίφοι του είναι σε αρκετά καλό επίπεδο δυσκολίας προκειμένου να σου προσφέρουν αυτό το αίσθημα ικανοποίησης που αποζητούμε οι φαν του είδους. Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί μόνο η πρώτη ενότητα του παιχνιδιού, όμως οι 'State of Play',  η ομάδα που το αναπτύσσει, μας υπόσχονται μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια.


Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια πρώτη γεύση και αν μοιράζεστε και εσείς το πάθος μου για την επίλυση γρίφων δοκιμάστε το και δε θα χάσετε! Θα το βρείτε με 1,00 ευρώ στο Google Play Store.


1 στο: "Lume: Μία νέα παζλ περιπέτεια για δυνατούς λύτες"