Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

ClipSync: Αντιγραφή κειμένου στον υπολογιστή, επικόλληση στην Android συσκευή!


Νομίζω πως όλοι βαριόμαστε να πληκτρολογούμε στο κινητό μας, πόσο μάλλον όταν θέλουμε να κρατήσουμε κάποια σημείωση, να στείλουμε sms ή να κάνουμε μια αναζήτηση στο internet. Τι θα λέγατε λοιπόν αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή μας για να πληκτρολογούμε τα κείμενα και με ένα απλό copy & paste να τα στέλναμε στο κινητό μας; Για αυτό το σκοπό θα μας βοηθήσει το ClipSync.


Όταν επιλέγουμε ένα κείμενο σε μία συσκευή και πατάμε "αντιγραφή", αυτό αποθηκεύεται στο clipboard, έναν προσωρινό αποθηκευτικό χώρο που υπάρχει για αυτή τη δουλειά. Αυτό που κάνει λοιπόν το ClipSync είναι να συγχρονίζει το clipboard του Android με αυτό του υπολογιστή μας, αρκεί να είναι και τα δύο συνδεδεμένα στο ίδιο τοπικό δίκτυο.


Για παράδειγμα θέλω να γράψω ένα sms και βαριέμαι να το κάνω από το κινητό μου. Μπορώ να ανοίξω μία σελίδα ή ένα text ή word αρχείο, οτιδήποτε τέλος πάντων που να μου δίνει τη δυνατότητα να γράψω κείμενο και αφού το σημειώσω απλά το επιλέγω και πατάω "αντιγραφή". Πηγαίνω μετά στο κινητό μου, ανοίγω την εφαρμογή για τα sms και απλά πατάω "επικόλληση"! Τόσο απλό!


Φυσικά το ίδιο μπορούμε να κάνουμε για να αντιγράψουμε τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας, τη λίστα του super market ή τις συντεταγμένες μιας τοποθεσίας στο Google Maps, ενώ λειτουργεί αμφίδρομα μεταξύ Android - Android αλλά και Android - Υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ρυθμίσουμε σωστά.

Κατεβάζουμε λοιπόν το ClipSync στον υπολογιστή μας, το εγκαθιστούμε όπως κάθε άλλο πρόγραμμα και το ανοίγουμε. Συνδέουμε την Android συσκευή μας στο ίδιο δίκτυο μέσω WiFi και κατεβάζουμε το αντίστοιχο app για το Android. Το ανοίγουμε και πατάμε "Connect to new Server", όπου θα μας εμφανίσει μία λίστα με όλους τους υπολογιστές ή άλλες Android συσκευές που τρέχουν το ClipSync. Από εκεί επιλέγουμε με ποιες θέλουμε να συνεργαστεί το κινητό μας και κλείνουμε την εφαρμογή. Αυτό ήταν! Μπορούμε πλέον να κάνουμε "αντιγραφή" στη μία συσκευή και "επικόλληση" στην άλλη.


Είναι απλό και εύκολο και το κυριότερο είναι οτι λειτουργεί όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Απλά copy & paste!

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store, ενώ την εφαρμογή για Windows θα τη βρείτε στην επίσημη σελίδα του (σύντομα και για Mac και Linux).

2 στο: "ClipSync: Αντιγραφή κειμένου στον υπολογιστή, επικόλληση στην Android συσκευή!"