Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Το XBMC ήρθε στο Android και το κινητό μας γίνεται κανονικό Media Center!


XBMC σημαίνει X-Box Media Center και κατασκευάστηκε αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κονσόλας της Microsoft αλλά το αποτέλεσμα ήταν τόσο εκπληκτικό που τελικά κατέκτησε και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλων των λειτουργικών συστημάτων. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να κατακτήσει και τις mobile πλατφόρμες ξεκινώντας από την καλύτερη, το Android.

Πρόκειται για ένα πλήρες Media Center το οποίο λειτουργεί σε πλήρη οθόνη και δίνει την ψευδαίσθηση οτι αποτελεί μέρος του μενού της τηλεόρασης. Μέχρι σήμερα το βάζαμε σε παλιούς υπολογιστές ή set top box τα οποία συνδέαμε μόνιμα στην τηλεόρασή μας για να έχουμε τη συλλογή ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικής και φωτογραφιών διαθέσιμη, στη μεγάλη οθόνη του σπιτιού μας. Εκτός όμως από την απλή αποθήκευση, το XBMC αναλαμβάνει το ρόλο να τις κατηγοριοποιήσει, να μας φέρει πληροφορίες από το ίντερνετ για το περιεχόμενό τους, πόστερ, υπότιτλους και πολλά άλλα!


Πλέον η συλλογή μας μπορεί να μεταφερθεί και στο Android τηλέφωνο, tablet, Google TV, mini-pc ή ότι άλλο διαθέτουμε και να συνδεθεί με την τηλεόρασή μας για να απολαύσουμε ακριβώς την ίδια εμπειρία με τις προγενέστερες μορφές του XBMC. Δείτε ένα βίντεο από τους δημιουργούς του XBMC για το τι μας περιμένει, αλλά κατεβάστε και μία πρώτη έκδοση για να τη δοκιμάσετε στη συσκευή σας από εδώ: Download XBMC apk.

[Ανανέωση]: Από ότι φαίνεται το βίντεο κατέβηκε για λίγο όμως πιθανότατα θα επανέλθει καθώς είναι επίσημο.


4 στο: "Το XBMC ήρθε στο Android και το κινητό μας γίνεται κανονικό Media Center!"