Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Η εφαρμογή Walkman του Xperia S, διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες Xperia συσκευές


Όταν πολλές εταιρίες ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο, η κάθε μία πρέπει να κάνει τις δικές της προσθήκες για να ξεχωρίσει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία των προεγκατεστημένων εφαρμογών οι οποίες έχουν ως σκοπό να μας δώσουν την καλύτερη δυνατή χρήση, αμέσως μόλις ανοίξουμε τη συσκευή μας (αυτό που λέμε out of the box).

Για να ξεχωρίσει όμως η ακριβότερη συσκευή περισσότερο από τις υπόλοιπες, πρέπει να έχει και κάποιες αποκλειστικές εφαρμογές. Επειδή λοιπόν είναι κατά κάποιο τρόπο κοροϊδία να αγοράζεις μία φθηνότερη συσκευή η οποία όμως δεν περιέχει όλα όσα θα μπορούσε να περιέχει, σήμερα θα δούμε πώς θα εγκαταστήσουμε την εφαρμογή μουσικής "Walkman" του Sony Xperia S, στις υπόλοιπες συσκευές της Sony του 2011, συμπεριλαμβανομένων και των Mini, Mini Pro, Active και Ray.

Πρόκειται για μία πολύ προσεγμένη εφαρμογή αντάξια του ονόματός της, η οποία συνοδεύεται με βιβλιοθήκες και άλλες ρυθμίσεις συστήματος για τη βελτιστοποίηση του ήχου. Διαθέτει ήχο 3D surround, το ειδικό φίλτρο ήχου xLoud της Sony, ενσωματωμένο ισοσταθμιστή (equalizer), λειτουργία επεξεργασίας πληροφοριών στα κομμάτια, visualizer και ένα πανέμορφο widget.


Δυστυχώς δεν είναι απλά ένα .apk για να το εγκαταστήσουμε εύκολα, αλλά μία ολόκληρη συλλογή βιβλιοθηκών και αρχείων, μπορούμε όμως να το εγκαταστήσουμε μέσω recovery από όπου η διαδικασία είναι σχεδόν αυτόματη. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε μία rooted Xperia Android συσκευή η οποία θα τρέχει ICS και φυσικά την ClockworkMod recovery για να φλασάρουμε το αρχείο.

Οδηγίες
Ακολουθείτε τις οδηγίες με δική σας ευθύνη. Επειδή οι αλλαγές στο σύστημα και οι προσθήκες αρχείων είναι πολλές, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε backup μέσω recovery για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

1. Κατεβάζουμε το αρχείο στην sd card της συσκευής μας από εδώ: Download Walkman New Style
2. Μπαίνουμε σε recovery mode
3. Κάνουμε backup
4. Επιλέγουμε "Install zip from sd card" και ακολουθούμε τις οδηγίες
5. Μόλις τελειώσει η διαδικασία, επιλέγουμε "Reboot system now"

Παρακολουθήστε και το βίντεο για βοήθεια:

Είναι μία από τις ελάχιστες φορές που δεν μπορώ να δοκιμάσω μία διαδικασία καθώς δεν έχω υποστηριζόμενη συσκευή, όμως είναι πολύ απλή και εύκολη.

[XDA]

6 στο: "Η εφαρμογή Walkman του Xperia S, διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες Xperia συσκευές"