Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

VLC: Το απόλυτο media player που παίζει τα πάνταΤο VLC ήρθε επιτέλους και στο Android μιας και δεν του έφτασε η κατάκτηση των υπολογιστών, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Πρόκειται για το απόλυτο media player που παίζει σχεδόν τα πάντα και το ακολουθεί η φράση "αν δεν το παίζει το VLC, δεν το παίζει κανένα άλλο".


Η πρώτη του έκδοση έχει την ετικέτα "beta" (δηλαδή δοκιμαστική) και θα περιμέναμε να έχει λίγα χαρακτηριστικά όμως είναι υπερπλήρης! Διαθέτει μεταξύ άλλων:

  • Αναπαραγωγή όλων των αρχείων σε όλα τα format όπως ο κλασικός VLC
  • Βιβλιοθήκη ήχου και βίντεο με πλήρες σκανάρισμα της Android συσκευής
  • Υποστήριξη αναπαραγωγής από δίκτυο
  • Υποστήριξη εξωτερικών υποτίτλων
  • Αναπαραγωγή πολλαπλών καναλιών ήχου
  • Αποκωδικοποίηση πολλαπλών πυρήνων επεξεργαστή
  • Χειρονομίες (gestures) και χειρισμός από ακουστικό.


Από άποψη ευχρηστίας, διαθέτει δύο κεντρικές καρτέλες που διαχωρίζουν τα βίντεο από τη μουσική η οποία κατηγοριοποιείται με τη σειρά της σε καλλιτέχνη, δίσκο, τραγούδι και είδος. Κάθε φορά που το ανοίγουμε, σκανάρει από την αρχή για νέα αρχεία, ενώ εκτός από το χειρισμό από handsfree ακουστικό, διαθέτει και το δικό του widget, το οποίο είναι σίγουρα πιο όμορφο από αυτό του Google Play Music.

Τέλος μας δίνει τις επιλογές να ορίζουμε συγκεκριμένους φακέλους που θα σκανάρει για να αποφεύγουμε βίντεο και ήχους τα οποία ανήκουν σε παιχνίδια και εφαρμογές, διαθέτει επιλογή για hardware acceleration όπου αυτό επιτρέπεται, αλλά και έναν απλό file manager για να επισκεφτούμε τους φακέλους που θέλουμε στο σύστημά μας.


Το μόνο λοιπόν που μπορεί να μας σταματήσει για να δούμε όλων των ειδών τα αρχεία σε οποιαδήποτε ανάλυση είναι η δύναμη του επεξεργαστή της συσκευής μας, για τον οποίο η VideoLAN μας δίνει μια ιδέα για να ξέρουμε τι μπορούμε να παίξουμε και σε ποια, στο παρακάτω σχήμα.


Το VLC διατίθεται δωρεάν και είναι ένα project ανοιχτού κώδικα το οποίο όλοι θα έπρεπε να στηρίξουμε με μια μικρή δωρεά στην επίσημη σελίδα του.

Θα το βρείτε στο Google Play Store.

8 στο: "VLC: Το απόλυτο media player που παίζει τα πάντα"