Ringtonium: Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε τους δικούς μας ήχους στο Android


Μιλάμε συνεχώς για την προσωποποίηση της συσκευής μας αλλά μέχρι σήμερα αναλωθήκαμε μόνο στο οπτικό μέρος, υπάρχει όμως και το ακουστικό, δηλαδή οι ήχοι κλήσης και ειδοποιήσεων. Πρόσφατα ανακάλυψα οτι πολύς κόσμος δεν ξέρει πώς να ορίσει έναν δικό του ήχο κλήσης αν και είναι πολύ εύκολο. Σήμερα θα δούμε λοιπόν, το Ringtonium, μια πολύ καλή εφαρμογή για τη δημιουργία και τη διαχείριση των ήχων κλήσης μας.


Οπτικά είναι πάρα πολύ προσεγμένη και αμέσως δίνει την εντύπωση οτι δεν είναι κάτι που φτιάχτηκε για πλάκα. Διαθέτει τρεις καρτέλες στις οποίες βρίσκονται οργανωμένα τα εργαλεία για την επεξεργασία του ήχου, την προσθήκη ηχητικών εφέ σε αυτόν αλλά και τον απευθείας ορισμό του σε κάποια επαφή ή ως γενικό ήχο κλήσης

Πάνω αριστερά και δίπλα στον τίτλο, υπάρχει το πλήκτρο (+) με το οποίο προσθέτουμε έναν ήχο ή ηχογραφούμε τον δικό μας. Αφού τα καταφέρουμε, θα δούμε από κάτω το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η ανάλυση με τους δείκτες που χρησιμοποιούνται για να ορίσουμε από πού έως πού θέλουμε να κόψουμε τον ήχο, ενώ για μεγαλύτερη ακρίβεια στο κέντρο υπάρχει μια στρόγγυλη ροδέλα που μας επιτρέπει να μετακινήσουμε ελάχιστα τους δύο παραπάνω δείκτες.


Αφού τελειώσουμε με το κόψιμο πηγαίνουμε στην καρτέλα των εφέ στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε μόνο τα "Fade In" και "Fade Out" καθώς τα υπόλοιπα εφέ είναι διαθέσιμα στην πληρωτέα έκδοση της συσκευής.

Στο τέλος βρίσκεται η καρτέλα της αποθήκευσης από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε να αποθηκευτεί ο ήχος ως μουσικό κομμάτι, ήχος κλήσης, ειδοποίησης ή ξυπνητηριού, ενώ μπορούμε να το ορίσουμε απευθείας ε κάποια επαφή μέσα από τη λίστα που θα μας βγάλει.

Είναι εύκολο, όμορφο, γρήγορο, με πολλές δυνατότητες και σίγουρα πιο ελκυστικό από το Ringdroid που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, όχι μόνο για να φτιάξουμε ήχους κλήσης αλλά και για να διορθώσουμε μουσικά κομμάτια που έχουμε πάρει από κάποια συλλογή και κόβονται απότομα στην αρχή ή στο τέλος.

Θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις:

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter