Pocket: Μια ψηφιακή... τσέπη, με εικόνες, βίντεο και άρθρα που δεν έχουμε χρόνο να διαβάσουμεΤο χάος των ψηφιακών μας δεδομένων είναι τεράστιο, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε τα πρόχειρα καθημερινά πράγματα που θέλουμε να θυμόμαστε στο ίντερνετ. Ένα αστείο βίντεο που μας πρότεινε ένας φίλος, ένα ωραίο wallpaper και ένα άρθρο που απλά δεν έχουμε χρόνο να διαβάσουμε είναι μερικά από τα οποία αποθηκεύουμε σε email, σημειωματάρια, σελιδοδείκτες και άλλα.


Αυτό το πρόβλημα έρχεται να μας λύσει το Pocket (παλαιότερα γνωστό και ως Read it later), ένας χώρος για να έχουμε όλα τα πρόχειρα (και μη) ψηφιακά μας πράγματα, σε ένα μέρος και διαθέσιμα από όλες τις συσκευές μας.


Για να προσθέσουμε το περιεχόμενό μας θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στη σελίδα του Pocket ή μέσα από την εφαρμογή και να επιλέξουμε έναν από τους τρεις διαθέσιμους τρόπους:

  • Από το Android: Πατώντας "Κοινή χρήση" από οποιαδήποτε Android εφαρμογή το υποστηρίζει και επιλέγοντας "Add to Pocket"
  • Από τον υπολογιστή: Με το extension για τον Google Chrome και αφού το προσθέσουμε με δεξί κλικ στο περιεχόμενο που θέλουμε και επιλογή "Save to Pocket"
  • Μέσω email: Στέλνοντας αυτό που θέλουμε στη διεύθυνση add@getpocket.com.Μέσα στην εφαρμογή τα πράγματα που έχουμε αποθηκεύσει κατηγοριοποιούνται αυτόματα σε εικόνες, βίντεο και άρθρα, ενώ μπορούμε να ορίσουμε τα αγαπημένα μας όπως και να προσθέσουμε ετικέτες για επιπλέον κατηγοριοποίηση. Το εξαιρετικά χρήσιμο προσόν του Pocket είναι οτι ορισμένα από αυτά είναι διαθέσιμα και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ (αφού πρώτα τα έχουμε συγχρονίσει με το λογαριασμό μας), άρα μπορούμε να διαβάζουμε τα άρθρα μας ανά πάσα στιγμή με ένα όμορφο και απλό UI σαν του Google Currents ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο browser για να βλέπουμε το πλήρες άρθρο αν θέλουμε.

Μπορούμε επίσης να μοιραστούμε εκ νέου το περιεχόμενό μας, να αυξομειώσουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς, ενώ αφού τελειώσουμε με κάποιο άρθρο και δεν το χρειαζόμαστε πλέον, να το αρχειοθετήσουμε με το πάτημα ενός κουμπιού.


Είναι πάρα πολύ χρήσιμο για να έχουμε όλα τα πράγματα μαζεμένα σε ένα μέρος και να αποθηκεύουμε χρήσιμες πληροφορίες που ενδέχεται να μας χρειαστούν στο μέλλον. Η λειτουργία offline είναι εξαιρετική για άρθρα που θέλουμε να διαβάσουμε σε ένα ταξίδι π.χ. με αεροπλάνο ενώ το UI του είναι φτιαγμένο στα πρότυπα του Holo theme του Android 4.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.


Σχόλια

  1. Εαν δεν το δοκιμασεις,δεν καταλαβαινεις την αξια του.Μαγεια!Σε συνδιασμο με το επιπροσθετο του firefox,λυνει χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Κάνε τον εκτυπωτή σου ασύρματο και χειρίσου τον μέσω Wi-Fi από το κινητό σου με το Geeetech 3DWiFi module