Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Lightning Launcher: Ο πρώτος που προσφέρει πραγματική ελευθερία στην επιφάνεια του AndroidΈχουμε παρουσιάσει τους καλύτερους launcher του Android, ο κάθε ένας με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Όλοι όμως κινούνται στην πεπατημένη με τις οθόνες που έχουν σταθερό ύψος και βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να φέρνουν κάτι φρέσκο στη χρήση της συσκευής. Ήρθε λοιπόν ένας launcher με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, χωρίς περιορισμούς, με σκοπό να προσωποποιήσουμε τη συσκευή μας μέχρι το 100%!


Ονομάζεται Lightning Launcher και πραγματικά δεν έχει κανόνες! Δεν έχει dock, δεν έχει σταθερές θέσεις για τα εικονίδια και τα widget και διαθέτει μονάχα μία οθόνη! Η μεγάλη του καινοτομία είναι οτι αυτή η οθόνη επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά και διαγώνια), ανάλογα με τη θέση που τοποθετούμε τα widget και τα εικονίδιά μας.


Σε αντίθεση με τους κλασικούς launcher που διαθέτουν grid τεσσάρων γραμμών, στον Lightning Launcher μπορούμε να προσθέσουμε όσα widget και εικονίδια θέλουμε, το ένα πάνω από το άλλο και θα αυξηθεί το ύψος του. Το ίδιο γίνεται και αν τα προσθέτουμε δίπλα δίπλα.

Στο παρακάτω παράδειγμα βλέπετε μια τυχαία διαρρύθμιση για να καταλάβετε τι εννοούμε. Στην εικόνα στα αριστερά βλέπουμε ένα μέρος της οθόνης, ενώ στα δεξιά του σύνολο του launcher όπως τον έχουμε διαμορφώσει. Η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται με πάτημα του πλήκτρου "Home" ή διπλό άγγιγμα στην οθόνη ή με τον τρόπο που κάνουμε ζουμ στις φωτογραφίες μας (pinch-to-zoom). Φυσικά το παράδειγμα είναι ακραίο και άβολο αλλά έγινε για να δείξουμε την πλήρη ελευθερία που μας προσφέρει.


Οι ρυθμίσεις που διαθέτει αφορούν δύο πράγματα:

  • την επιφάνεια
  • και το συρτάρι εφαρμογών

και είναι πάρα πολλές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε οτι μπορούμε να αλλάξουμε θέματα, wallpaper, το μέγεθος του grid, τα εικονίδια, τα widget, τη status bar και άλλα πολλά.

Αν δε σας φτάνει η απόλυτη ελευθερία, θα πρέπει να αναφέρουμε οτι είναι ο ταχύτερος από όσους έχουμε δει μέχρι σήμερα, με μηδενικό lag, ενώ έχει τη δυνατότητα να κλειδωθεί στη μνήμη για να μην κρασάρει ποτέ! Φυσικά αν τον παραμετροποιήσουμε υπερβολικά θα μειωθεί η απόδοσή του. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι οτι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε φακέλους, ή τουλάχιστον δε βρήκαμε τον τρόπο.


Συνολικά πρόκειται για έναν πολύ απλό launcher, ταχύτατο, με εξαιρετικές δυνατότητες παραμετροποίησης και άπλετα add-on για να φτάσουμε στο 110% την παραγωγικότητά μας και την ευκολία χρήσης. Θα χρειαστεί να ασχοληθούμε πολλή ώρα μαζί του για να τον φέρουμε στα μέτρα μας όμως το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά μοναδικό για τον κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.


Ξεκινήστε εγκαθιστώντας τα απαραίτητα plugin:

  • Lightning Launcher Setup, για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να μεταβάλουμε τον launcher
  • LLW Any App Widget, για να μπορούμε να προσθέτουμε τα widget μας στην επιφάνεια


1 στο: "Lightning Launcher: Ο πρώτος που προσφέρει πραγματική ελευθερία στην επιφάνεια του Android"