Ο launcher LG UI 3.0, διαθέσιμος για όλες τις Android 4.0 συσκευές


Στους πάρα πολλούς launcher που έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς είδαμε πόσο πολύ διαφέρουν τα γούστα των χρηστών και των εταιριών που κατασκευάζουν τις συσκευές του Android. Σημασία έχει οτι είμαστε σε θέση να επιλέξουμε όποιον μας βολεύει είτε επειδή είναι λειτουργικός είτε επειδή είναι όμορφος. Κάτι τέτοιο έψαχνε να πετύχει και η LG, δηλαδή να συνδυάσει τον υπερ-λειτουργικό launcher του Android 4.0 με μία πινελιά ομορφιάς και το πέτυχε στην τρίτη έκδοσή του, τον LG UI 3.0.


Χτισμένος πάνω στη φιλοσοφία του "καθαρού" Android 4.0 launcher, διαθέτει το κλασικό dock στο κάτω μέρος και τη μόνιμη μπάρα αναζήτησης της Google στο επάνω. Το συρτάρι εφαρμογών είναι χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες: "Apps", "Downloads" και "Widgets" και κρατάει το wallpaper της κεντρικής οθόνης για μεγαλύτερη ομοιομορφία, ενώ ο τρόπος τοποθέτησης εικονιδίων στην επιφάνεια γίνεται με κράτημα του εικονιδίου ή πατώντας το "+" πάνω δεξιά σε μία από τις οθόνες.


Ως εδώ όλα είναι οικεία για έναν εμπορικό launcher όμως διαθέτει και πολλά πράγματα που δεν είδαμε από άλλες εταιρίες. Πρώτο και κύριο, τα "Θέματα". Μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ τεσσάρων θεμάτων τα οποία φέρουν μαζί τους και τα δικά τους εικονίδια!!! Μπορούν να καλύψουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας καθώς υπάρχει το "εφηβικό", της "δουλειάς", το "κοριτσίστικο" κλπ.


Παραμετροποίηση μπορεί επίσης να επιτευχθεί και στα εφέ μετάβασης (transition) με τα οποία μπορούμε να μετατρέψουμε την οθόνη σε κύβο, καρουζέλ και ότι άλλο μας αρέσει στο μάτι. Διαθέτει επίσης τις δικές του ταπετσαρίες, μοναδική φακελοποίηση εφαρμογών αλλά και ένα πανέμορφο widget καιρού, το οποίο μας φέρνει τα δεδομένα από το Yahoo! Weather.

Από τους πιο πλήρεις launcher που είδαμε μέχρι σήμερα από επίσημη εταιρία κατασκευής και από τους πιο γρήγορους, θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα. Δυστυχώς μπορεί να τρέξει μόνο σε rooted Android 4.0 συσκευές απλά κατεβάζοντας το .zip αρχείο και μεταφέροντας τα περιεχόμενά του στη διαδρομή "system/app" της συσκευής.


Θα χρειαστεί να αλλάξετε τα δικαιώματα των αρχείων όπως φαίνεται στην εικόνα, κάτι το οποίο γίνεται πολύ εύκολα με τον ES File Explorer (πατώντας "Ιδιότητες" στο αρχείο). Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA.

Σχόλια

  1. Filara chris .leitourgei se Oles tis analyseis o8onis?skeftomai na ton valo story wildfire me pics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομιζω αλλα και εγω τον εβαλα σε συσκευη που δεν ειχε την αναλυση που πρεπει αλλα δουλεψε κανονικα.

      Διαγραφή
    2. Filara eisai apextos.leitourgei poly Kala se wildfire k Ola ta icons einai swsta domimena.+1 API mena

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter