Ήρθε και ο launcher του Galaxy SIII σε όλες τις συσκευές με Android ICSΔεν υπάρχει πλέον λόγος να κυκλοφορούν οι συσκευές με προεγκατεστημένους launcher πέραν του αυθεντικού Android, καθώς όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, όλοι σχεδόν έγιναν port στις υπόλοιπες συσκευές.


Σήμερα έχει σειρά ο launcher του Galaxy SIII και μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές με Android 4.0 ICS. Είναι αρκετά γρήγορος ακόμα και σε συσκευή με έναν πυρήνα, ενώ θα περιμέναμε η Samsung να τον φορτώσει με διάφορα καλούδια μιας και το θηρίο SIII δεν κομπιάζει σε τίποτα. Είναι σχετικά καθαρός και μοιάζει πολύ με τον αυθεντικό όπως και όλοι όσοι είδαμε μέχρι σήμερα, με αυτόν της HTC (Sense) να είναι πλέον ο πιο αλλαγμένος.

Η εναλλαγή μεταξύ των επιφανειών είναι πάρα πολύ "λεία" με ένα όμορφο animation μετάβασης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγουμε το συρτάρι εφαρμογών. Εκεί θα βρούμε το κλασικό μενού με τις εφαρμογές και τα widget σε ξεχωριστές κατηγορίες, ενώ στην άκρη υπάρχει και το εικονίδιο το οποίο μας εμφανίζει μόνο τις εφαρμογές που έχουμε κατεβάσει εμείς και όχι τις προεγκατεστημένες.


Αν πατήσουμε παρατεταμένα στην κεντρική οθόνη θα μας εμφανίσει το μενού για να αλλάξουμε το φόντο ενώ τα υπόλοιπα κρύβονται στο πλήκτρο των ρυθμίσεων όπου μπορούμε να επεξεργαστούμε τις επιφάνειες, να δημιουργήσουμε φακέλους και να μεταβούμε στις "Ρυθμίσεις συστήματος".

Όλα λοιπόν είναι πάρα πολύ όμορφα και γρήγορα με εξαίρεση οτι δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργήσουμε φακέλους ρίχνοντας τη μία εφαρμογή επάνω στην άλλη. Διαθέτει όμως μία πρωτότυπη λειτουργία κατά την οποία αν θέλουμε να μεταφέρουμε ένα εικονίδιο από τη μία οθόνη στην άλλη, μετακινούμε τη συσκευή και όχι το δάχτυλό μας! (δε λειτούργησε όμως στο Nexus S)


Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA και μπορείτε να το εγκαταστήσετε αποθηκεύοντάς το στη διαδρομή "system/app" και κάνοντας επανεκκίνηση (έχουμε ξαναδείξει πώς γίνεται). Εάν η εφαρμογή κρασάρει (πράγμα που συνέβη και σε εμένα), πηγαίνετε στο φάκελο του συστήματος, επιλέξτε την και εγκαταστήστε την από το μενού που θα σας εμφανίσει. Τέλος, διαγράψτε την από το φάκελο συστήματος και κάντε επανεκκίνηση και πάλι.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS