Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Jelly Bean features: Το πολυπόθητο Google Now και το Live Wallpaper, ήρθαν στο Android 4.0 ICS


Μία ακόμη μέρα και δύο νέα χαρακτηριστικά του Android 4.1 Jelly Bean έρχονται στις ROM με την προηγούμενη έκδοση. Έτσι όπως το πάμε δε θα χρειαστούμε την αναβάθμιση τελικά! Για σήμερα έχουμε το Google Now και το Live wallpaper της τελευταίας έκδοσης Android.

Google Now
Όλοι το είδαμε και το θαυμάσαμε στην παρουσίαση, είναι η νέα υπηρεσία αναζήτησης η οποία μας επιστρέφει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που της θέτουμε. Ήρθε λοιπόν και στο Android 4.0 υπό κάποιες προϋποθέσεις όμως καθώς χρειάζεται η συσκευή μας να είναι rooted και η ROM βασισμένη στο AOSP. Ακόμα δε λειτουργεί η φωνητική αναζήτηση όμως η εφαρμογή βελτιώνεται καθημερινά. Για να την εγκαταστήσετε:
  • Θα κατεβάσετε το "velvet.apk"
  • Θα το μετονομάσετε σε "GoogleQuickSearchBox.apk"
  • Θα το βάλετε στη διαδρομή "system/app" της συσκευής σας και θα κάνετε επανεκκίνηση.

[Ανανέωση] Κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας την εφαρμογή Voice Search for Google Now, μπορούμε πλέον να έχουμε και φωνητικές οδηγίες στη συσκευή μας! Θα τη βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

Βρείτε την στο νήμα της στο XDA. Παρακολουθήστε και ένα εξαιρετικό βίντεο με το τι μπορεί να κάνει:


Jelly Bean Live wallpaper
Πρόκειται για τη ζωντανή ταπετσαρία όπως λέμε στα ελληνικά. Μπορούμε να τη διαμορφώσουμε αλλάζοντας την ποσότητα και την ταχύτητα με την οποία θα κινούνται τα σωματίδια, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να τα μετατρέψουμε σε jelly bean αλλά και android φιγούρες.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

7 στο: "Jelly Bean features: Το πολυπόθητο Google Now και το Live Wallpaper, ήρθαν στο Android 4.0 ICS"