Αναβαθμίσεις: Το μπάχαλο και οι δικαιολογίες συνεχίζονται από HTC, LG και Sony.



Τα κακά μαντάτα συνεχίζονται για τους καταναλωτές του Android καθώς οι LG, Sony και HTC αδυνατούν να αναβαθμίσουν μερικές από τις πολύ πετυχημένες περσινές συσκευές τους κάνοντας όλους εμάς να καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή που τις επιλέξαμε.


Ο λόγος για τα HTC Desire HD, LG Optimus 2x και LG Optimus Black τα οποία μαζί με το Xperia Play που αναφέραμε παλαιότερα δε θα λάβουν τελικά την αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich αλλά και τα Xperia Arc S και Mini Pro τα οποία δε θα αναβαθμιστούν σε Jelly Bean.

Ας τα πάρουμε ένα ένα όμως. Η δικαιολογία της HTC, οτι δηλαδή το δοκίμασαν και δε λειτουργούσε σωστά είναι το λιγότερο αστεία. Εγώ θα δώσω ως αντιπαραδείγματα το HTC HD2 και το HTC Wildfire. Το ένα έχει φορέσει τα πάντα από άποψη λειτουργικού συστήματος ενώ το δεύτερο κατάφερε να τρέχει το ICS με επιτυχία.

H LG με τη σειρά της δεν αναβαθμίζει το πολυδιαφημισμένο πρώτο διπύρηνο τηλέφωνο του κόσμου το οποίο θα έτρεχε άνετα το Ice Cream Sandwich ενώ είναι τελείως αδικαιολόγητη για το Optimus Black, το οποίο κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα σε σχέση με τα άλλα.


Τέλος οι αγοραστές της σειράς Xperia είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα καθώς τα κινητά τους αναβαθμίστηκαν σε ICS όμως θα έπρεπε να αναβαθμιστούν και σε Jelly Bean αφού πρόκειται για ένα μικρό μόνο update του Android.


Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που κάνουν καθώς ήδη κυκλοφορούν οι νέες σειρές συσκευών από τις τρεις εταιρίες και θέλουν να απαλλάξουν το προσωπικό τους από την ενασχόληση τους με παλαιότερα μοντέλα. Αν θέλουμε να αναβαθμιζόμαστε συντομότερα και σίγουρα, η καλύτερη λύση είναι να επιλέγουμε Nexus συσκευές.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter