Σταματήστε τις διαφημίσεις και την πρόσβαση σε όποια σελίδα θέλετε στην Android συσκευή σας


Της μόδας έχουν γίνει οι διαφημίσεις εντός των εφαρμογών όμως κάποιες φορές καταντούν ιδιαίτερα εκνευριστικές. Το σημείο στο οποίο εμφανίζονται αλλά και η απόδειξη οτι συμβάλουν δραστικά στη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας των συσκευών μας, τις καθιστά απαγορευτικές. Υπάρχει επίσης και το πρόβλημα των σελίδων με προσβλητικό περιεχόμενο καθώς τα smartphone περνάνε με ταχείς ρυθμούς στα χέρια ανηλίκων και δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας σε αυτές. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε έναν πάρα πολύ απλό τρόπο για να απαγορεύσουμε την πρόσβαση και στα δύο, με μόνη προϋπόθεση να έχουμε μία rooted Android συσκευή.

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις;
Όπως στις ιστοσελίδες, έτσι και στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων, η διαφήμιση εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο, σε συγκεκριμένο σημείο της οθόνης. Υπάρχει λοιπόν ένα κομμάτι κώδικα στην εφαρμογή που "λέει" σε αυτό το παράθυρο να επισκεφτεί τη σελίδα της διαφημιστικής εταιρίας και να μας παρουσιάσει το περιεχόμενό της. Αρκεί λοιπόν να απαγορεύσουμε στη συσκευή μας να επισκέπτεται αυτή τη διεύθυνση και γλιτώνουμε μια για πάντα.


Πώς θα διακόψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες;
Όλα τα βασισμένα στο Linux λειτουργικά συστήματα (όπως είναι και το Android), συμβουλεύονται το αρχείο "hosts" πριν ανοίξουν μια σελίδα στο ίντερνετ. Το αρχείο αυτό είναι στην ουσία μία μαύρη λίστα η οποία περιέχει όλες τις σελίδες στις οποίες θέλουμε να απαγορεύσουμε την πρόσβαση και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε υπολογιστές από γονείς οι οποίοι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους και από εταιρίες που θέλουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο προσωπικό τους. Επειδή όμως το αρχείο που θα επεξεργαστούμε βρίσκεται σε σημείο που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση, θα πρέπει να έχουμε μία rooted Android συσκευή για να τα καταφέρουμε.

Οδηγίες
Ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη.

1. Ανοίγουμε τον file explorer μας και πηγαίνουμε στη διαδρομή "/etc"
2. Βρίσκουμε το αρχείο "hosts" ή αν δεν υπάρχει:

  • βρίσκουμε ένα έτοιμο στο ίντερνετ (δείτε την τελευταία παράγραφο)
  • ή χρησιμοποιούμε την εφαρμογή AdFree Android για να μας το δημιουργήσει.

(Φυσικά μπορούμε να το δημιουργήσουμε και μόνοι μας αλλά δε θα γνωρίζουμε όλες τις διευθύνσεις των διαφημίσεων για να τις προσθέσουμε.)

3. Ανοίγουμε το αρχείο με έναν text editor (περιλαμβάνεται στον ES File Explorer) και προσθέτουμε τις διευθύνσεις που θέλουμε με τη μορφή:
  • 127.0.0.1 www.παράδειγμα.gr


4. Αφού το αποθηκεύσουμε θα δούμε οτι δεν μπορούμε πλέον να μπούμε στις διευθύνσεις που προσθέσαμε αλλά θα σταματήσουν και οι διαφημίσεις από τις διαφημιστικές ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται.


Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος με τον οποίο μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσθέτουμε και να αφαιρούμε τις διευθύνσεις που θέλουμε και να απαλλαγούμε μια για πάντα από τις διαφημίσεις στη συσκευή μας. Η επιλογή της εφαρμογής Ad Free είναι πολύ καλή για τη δημιουργία του αρχείου όμως δεν περιέχει όλα τα link των διαφημίσεων.

Αν ψάχνετε για ένα έτοιμο αρχείο που θα σας κάνει τη δουλειά χωρίς κόπο, μπορείτε να κατεβάσετε αυτό που χρησιμοποιούμε και στη Dr. Android ROM, προσφορά του XDA, από εδώ: Download hosts file.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;