To Google IO 2012 ξεκινάει σήμερα. Παρακολουθήστε το ζωντανάΉρθε επιτέλους η στιγμή για το Google IO του 2012. Το τριήμερο ετήσιο συνέδριο στο οποίο ο κολοσσός της αναζήτησης (και όχι μόνο), θα μας ενημερώσει για τα πράγματα που θα ασχοληθεί τη νέα χρονιά. Στη σκηνή θα παρουσιαστούν όλα τα νέα χαρακτηριστικά στα προϊόντα στα οποία η Google θέλει να δώσει βάση, μεταξύ των οποίων:
  • το Google+
  • ο Chrome
  • το Google Maps
  • και η γλώσσα προγραμματισμού Dart

αλλά για πρώτη φορά ίσως δούμε και μερικά προϊόντα του περίφημου Lab X, μεταξύ των οποίων το Project GlassΑυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως βέβαια είναι το Android και θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές ανακοινώσεις κυρίως την πρώτη κιόλας μέρα, δηλαδή σήμερα.Θα ξεκινήσει λοιπόν στις 19.30 ώρα Ελλάδος και στις 21.45 θα παρουσιαστούν τα νέα χαρακτηριστικά του Android. Θα δούμε λοιπόν το ολοκαίνουριο Android 4.1 Jellybean, μία μικρή αναβάθμιση της έκδοσης 4.0 ICS. Η Google παραμένει συνεπής στην 6μηνη ανακοίνωση νέων εκδόσεων, η συγκεκριμένη όμως θα παίξει το ρόλο της τελειοποίησης του Android 4.0. Θα δούμε λοιπόν κυρίως αισθητικές αλλαγές, διόρθωση κενών ασφαλείας και πολλά bug fix.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οτι κατά 99% όλες οι συσκευές που τρέχουν σήμερα το Android 4.0 επίσημα ή ανεπίσημα, θα αναβαθμιστούν σε Jellybean και αυτό γιατί δε θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα που να αποκλείουν κάτι τέτοιο.


Αξίζει επίσης να αναφέρουμε οτι η παρουσίαση του Android 4.1 θα γίνει με το ολοκαίνουριο Nexus tablet της Asus, το οποίο θα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra3, οθόνη 7" και δύο εκδόσεις στα 8GB και στα 16GB με πιθανότερες τιμές τα 200 και τα 250 δολάρια αντίστοιχα.


Στις 23.30 θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις Android εφαρμογές στο Google Play Store. Πολύ γενικός ο τίτλος αλλά ίσως να περιέχει κάτι που μας ενδιαφέρει και αυτό δεν είναι άλλο από την έναρξη πώλησης ταινιών, βιβλίων και μουσικής σε περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα! Η αρχή έγινε προ ολίγων ημερών με τη Γερμανία και την Ισπανία οι οποίες μπορούν πλέον να αγοράζουν βιβλία από το Play Store. Μαζί με αυτή την ανακοίνωση και με την προϋπόθεση οτι θα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στα πλάνα της Google, θεωρείται σίγουρο οτι θα επιτραπούν και οι πωλήσεις Android εφαρμογών από τους Έλληνες developer.

Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις ενδιαφέρουν κυρίως τους developer και αφορούν τη χρήση του NFC, την κατασκευή καλύτερων και ομορφότερων εφαρμογών, τη χρήση των API μέσα στις εφαρμογές, την ασφάλεια των εφαρμογών και άλλα.

Μπορείτε λοιπόν να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ: Google IO 2012 schedule, αλλά και να παρακολουθήσετε ζωντανά τα event:

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS

Raspberry Pi | Το μετατρέπουμε σε media center με τη βοήθεια του Kodi (LibreELEC, OSMC)

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι