Max Payne: Το καλύτερο αστυνομικό θρίλερ ήρθε και στο AndroidΣωστός ήρωας χωρίς ψυχολογικά προβλήματα δε γίνεται και ο Max Payne είναι ο καλύτερος από όλους. Ένας φιλήσυχος αστυνομικός του New Jersey που μέσα σε μία νύχτα ανατρέπεται η ζωή του, αποφασίζει να εκδικηθεί τους δολοφόνους της οικογένειάς του, δεν ξέρει όμως τι τον περιμένει.

Αυτό είναι το Max Payne, ένα action-shooter τρίτου προσώπου, με ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ σενάριο και το πανέξυπνο bullet time που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα.Αυτό που κάνει το Max Payne να ξεχωρίζει είναι η ιστορία του η οποία σε πείθει οτι μπορεί να συμβεί στον καθένα και έτσι ταυτίζεσαι μαζί του. Επιστρέφει λοιπόν μια νύχτα στο σπίτι του και βρίσκει την οικογένειά του δολοφονημένη. Αφού απαλλαχθεί από τους δολοφόνους, ανακαλύπτει οτι βρίσκονταν υπό την επήρεια ενός ναρκωτικού ονόματι Valkyr. Βάζει λοιπόν σκοπό της ζωής του να εξαρθρώσει όλο το κύκλωμα, μη έχοντας πια άλλο νόημα για να ζήσει. Αν λοιπόν δε σας καλύψει το σενάριο του Max Payne, τότε είστε πολύ απαιτητικοί! Η ιστορία παρουσιάζεται όμορφα μέσα από σκηνές ανάμεσα στις πίστες, ζωγραφισμένες σε ένα ωραίο κόμικ ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ίδιος ο Max μας αφηγείται την ιστορία του με το φοβερό κυνικό του τρόπο.


Εκτός από την ιστορία, το παιχνίδι διαθέτει και μοναδικά χαρακτηριστικά στο χειρισμό του. Κινούμε τον Max με τον κλασσικό μοχλό μέσα στις πίστες και μπορούμε να τον περιστρέψουμε για να κοιτάξει οπουδήποτε στο χώρο θέλουμε. Έχουμε στη διάθεσή μας τρία βασικά πλήκτρα, ένα για να κάνει άλματα, ένα για να πυροβολεί και το τρίτο και θεαματικότερο που ενεργοποιεί την αργή κίνηση. Μπορούμε δηλαδή όταν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τους εχθρούς, να τους εκτελέσουμε ενώ πέφτουμε στο πλάι ή προς τα πίσω για να αποφύγουμε τις σφαίρες τους, σε αργή κίνηση (μοναδικό συναίσθημα) η οποία αποτυπώνεται στην κλεψύδρα πάνω αριστερά. Μπορούμε τέλος, να μετακινήσουμε τα πλήκτρα όπου εμείς θέλουμε αλλά και να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικό χειριστήριο.

Στα αριστερά βλέπουμε επίσης τη ζωή του Max αλλά και το μοναδικό πράγμα που μπορεί να τον γιατρέψει, τα παυσίπονα (painkillers), καθώς είναι δυστυχώς εθισμένος σε αυτά, ενώ στο επάνω μέρος (στο βελάκι), βρίσκονται τα όπλα που κουβαλάει μαζί του από τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε και δύο ταυτόχρονα αν θέλουμε!


Τα γραφικά δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού το παιχνίδι πρωτοεκδόθηκε το 2001, συνηθίζονται όμως όσο προχωράμε την ιστορία, η μουσική είναι θλιμμένη για να ταιριάζει με την ψυχολογία του Max, ενώ η αφήγηση δημιουργεί την αίσθηση οτι βλέπουμε ένα film noir στην οθόνη της συσκευής μας. Όσον αφορά την τιμή του, είναι πιθανότατα τα καλύτερα 2,92€ που έχετε δώσει στη ζωή σας γιατί θα σας κρατήσει πολλές ώρες παίζοντάς το. Μπορείτε να το παίξετε και σε συσκευές με έναν πυρήνα (όπως το Nexus S) αλλά σε μία ταμπλέτα 10 ιντσών θα το χαρείτε  καλύτερα (στο Transformer είναι χάρμα ειδέσθαι!).

Θα το βρείτε με κόστος 2,92€, στο Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;