Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Το iPhone 4S και ο Android ανταγωνισμός του


Στην καθημερινή μου βόλτα στα forum, έρχομαι αντιμέτωπος με πολλούς χρήστες Android συσκευών οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από το νέο τους τηλέφωνο. Πολλοί από αυτούς μάλιστα είχαν παλαιότερα στην κατοχή τους ένα από τα iPhone και δε χάνουν την ευκαιρία να συγκρίνουν την εμπειρία χρήσης των δύο συστημάτων.

Όταν συγκρίνεις όμως το iPhone των 500€ με το φθηνό πλην τίμιο Xperia Neo V είναι εντελώς άτοπο και άδικο. Σήμερα λοιπόν θα δούμε ποιες Android συσκευές θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε σε σύγκριση με το σημερινό iPhone 4S. Θα κάνουμε τη σύγκριση με βάση τα κυριότερα χαρακτηριστικά που κοιτάμε σε μία συσκευή, δηλαδή τον επεξεργαστή, την οθόνη και την κάμερα, ενώ θα δούμε και σε ποιες τιμές κινούνται σήμερα.Το iPhone
Το γνωρίζετε πολύ καλά, είναι μία πολύ ποιοτική συσκευή που αξίζει να πληρώσετε για αυτήν αλλά όχι τα χρήματα που ζητάνε. Φοράει το iOS το οποίο είναι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας από το Android και για να επιλέξετε σωστά, μάλλον θα πρέπει να μάθετε πού στοχεύει το ένα και πού το άλλο.

Το μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα είναι το iPhone 4S. Διαθέτει επεξεργαστή με δύο πυρήνες στο 1Ghz και εκεί θα επικεντρωθούμε μιας και η RAM λειτουργεί διαφορετικά στο iOS από ότι στο Android, έχει κάμερα στα 8MP ενώ η οθόνη του είναι 3.5 ιντσών (640x960p).

Τιμή: Από 575€
Χαρακτηριστικά: GSM Arena.

Τα Android
Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να επιλέξετε στη γκάμα του Android με τα ίδια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά, από τις κυριότερες εταιρίες που το υποστηρίζουν.


Google Galaxy Nexus
Όπως η Apple έχει τη σειρά των iPhone της, έτσι και η Google έχει τη σειρά των Nexus. Το Galaxy Nexus είναι το απόλυτο Android τηλέφωνο του σήμερα και ίσως μόνο αυτό θα έπρεπε να συγκρίνεται με το iPhone. Διαθέτει την τελευταία έκδοση του Android και θα είναι αυτό που θα πάρει πρώτο την επόμενη. Με διπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2GHz, οθόνη στις 4.65 ίντσες (720x1280p), κάμερα στα 5MP και ένα σωρό καλούδια όπως το NFC chip, είναι ίσως η πρώτη επιλογή.

Τιμή: Από 408€
Χαρακτηριστικά: GSM Arena


Samsung Galaxy SII
To περσινό Galaxy SII είναι αξιοπρεπέστατο ακόμα και σήμερα. Με παρόμοιο επεξεργαστή στα 1.2GHz και Android 4, είναι το τηλέφωνο της χρονιάς για το 2011 και όχι άδικα. Διαθέτει μεγάλη οθόνη 4.3 ιντσών όμως με χαμηλότερη ανάλυση στα 480x800p, ενώ η κάμερα είναι στα 8MP.

Τιμή: Από 385€
Χαρακτηριστικά: GSM Arena


Motorola RAZR
Η ναυαρχίδα της Motorola, το RAZR στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πάχος, είναι το μέτρο σύγκρισης της εταιρίας με το iPhone. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, μέγεθος οθόνης στις 4.3 ίντσες (540x960p) και κάμερα στα 8MP και είναι ίσως το πιο οικονομικό από όλα!

Τιμή: Από 299€
Χαρακτηριστικά: GSM Arena


HTC Sensation
Άλλο ένα περσινό τηλέφωνο το οποίο έχει αντικατασταθεί ήδη, αλλά με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Το Sensation διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, οθόνη 4.3 ιντσών (540x960) και κάμερα στα 8MP και είναι ακόμα, μια πολύ καλή επιλογή από την τεράστια γκάμα της HTC.

Τιμή: Από 372€
Χαρακτηριστικά: GSM Arena


HTC One S
Είναι το μεσαίο τηλέφωνο της σειράς One από την HTC και μάλλον αυτό που αντικατέστησε το Sensation. Είναι ολοκαίνουριο και διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1.5GHz, οθόνη στις 4.3 ίντσες (540x960p) και κάμερα στα 8MP.

Τιμή: Από 463€
Χαρακτηριστικά: GSM ArenaSony Xperia S
Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της Sony Ericsson η οποία ηγείται του δρόμου διάσωσης της σειράς Xperia, μετά την αποτυχημένη πρώτη φουρνιά τηλεφώνων. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1.5GHz, οθόνη 4.3 ιντσών (720x1280p) και κάμερα 12MP.

Τιμή: Από 410€ (μοντέλο των 32GB)
Χαρακτηριστικά: GSM ArenaSony Xperia P
Το αμέσως επόμενο στη σειρά Xperia είναι το P και μία πολύ καλή επιλογή σε σύγκριση με το iPhone αλλά και τα υπόλοιπα. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, οθόνη 4.0 ιντσών (540x960p) και κάμερα στα 8MP.

Τιμή: Από 330€
Χαρακτηριστικά: GSM ArenaLG Optimus 3D Max
Το μοναδικό τηλέφωνο της LG με χαρακτηριστικά κοντά σε αυτά που ψάχνουμε, είναι το 3D Max. Με διπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2GHz, 3D οθόνη στις 4.3 ίντσες (480x800p) και δύο κάμερες των 5MP για τρισδιάστατες φωτογραφίες.

Τιμή: Από 300€
Χαρακτηριστικά: GSM Arena


Φυσικά κυκλοφορούν ήδη και τα τετραπύρηνα Android μοντέλα όλων των εταιριών τα οποία θα είναι συγκρίσιμα με το επόμενο iPhone και με πολλούς μήνες στην πλάτη. Επιλέξτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει και να θυμάστε οτι με την ταχύτητα που κινείται η τεχνολογία, τα περσινά μοντέλα είναι ακόμα εξαιρετικές επιλογές.

Αν θέλετε να δείτε μία σύγκριση των δύο λειτουργικών συστημάτων σε βάθος, παρακολουθήστε τα βίντεο σε αυτό το άρθρο.

6 στο: "Το iPhone 4S και ο Android ανταγωνισμός του"