Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Η Dr. Android ROM για το Nexus S είναι πλέον γεγονός. Διάλεξε εσύ τις εφαρμογές που θέλεις στη συσκευή σου!


Από τη στιγμή που αγόρασα την πρώτη μου Android συσκευή (HTC Hero), άρχισα να αναρωτιέμαι με ποιους τρόπους θα τη φέρω πιο κοντά στις δικές μου ανάγκες; Πώς θα μπορέσω να την κάνω γρηγορότερη, να αποκτήσω περισσότερο χώρο για εφαρμογές και να αντικαταστήσω όλες αυτές τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, με αυτές που πραγματικά προτιμάω; Η αναζήτηση κατέληξε στη Dr. Android ROM και με μεγάλη χαρά σας την παρουσιάζω.

Πρόκειται για μία ROM η οποία κατασκευάστηκε με γνώμονα τεσσάρων βασικών αρχών:
  • Σταθερότητα
  • Βελτίωση
  • Περισσότερος χώρος
  • Χρήσιμες προσθήκες

Ας δούμε αναλυτικά τι σημαίνουν όλα αυτά.

Σταθερότητα
Βασίζεται στην επίσημη ROM του Nexus S και αυτό γιατί έτσι επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα. Σκοπός είναι να έχουμε ένα τηλέφωνο που λειτουργεί απρόσκοπτα, για αυτό και δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα. Δε θα δείτε λοιπόν ποτέ "beta" έκδοση, παρά μόνον σταθερές.

Βελτίωση
Όπως απέδειξε και ο Cyanogen, υπάρχει πάντα χώρος για βελτιώσεις. Έτσι λοιπόν έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που χρίζουν βελτίωσης όπως στην ταχύτερη ανταλλαγή δεδομένων, τη διαχείριση της RAM και τις επανεκκινήσεις. Η ROM είναι επίσης Ad-Free οπότε ξεχάστε τις διαφημίσεις στις εφαρμογές, μια για πάντα.

Περισσότερος χώρος
Το μεγαλύτερο παράπονο των χρηστών στο Android είναι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές. Είναι πολλές, πιάνουν χώρο και υπάρχουν καλύτερες στο Play Store. Τέρμα λοιπόν στις διπλές εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά καθώς έχουν αφαιρεθεί όλες όσες δεν είναι απαραίτητες. Μπορεί λοιπόν ο καθένας να επιλέξει ακριβώς αυτές που θέλει για τη συσκευή του.

Χρήσιμες προσθήκες
Η Google είναι σε μερικά σημεία άδικη με τους χρήστες εκτός Η.Π.Α. για αυτό λοιπόν προστέθηκαν κάποιες λειτουργίες που στη stock δεν υπήρχαν. Αυτές είναι:
  • Η "Πλοήγηση" της Google η οποία λειτουργεί και στην Ελλάδα.
  • Πλήρες πληκτρολόγιο με την ελληνική γλώσσα
  • Η εφαρμογή "Μηνύματα" η οποία μπορεί πλέον να στείλει SMS 160 χαρακτήρων

έρχονται και άλλες προσθήκες αλλά φυσικά θα θέλαμε και τις δικές σας προτάσεις να βελτιώσουμε ότι μπορούμε στην αγαπημένη μας συσκευή.

Οδηγίες εγκατάστασης και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: Dr. Android ROM.

15 στο: "Η Dr. Android ROM για το Nexus S είναι πλέον γεγονός. Διάλεξε εσύ τις εφαρμογές που θέλεις στη συσκευή σου!"