Beyond Ynth: Ένα πανέξυπνο adventure-puzzle παιχνίδι, μοναδικό στο είδος του


Στην κατηγορία "Παιχνίδια" του Dr. Android, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μόνο τους διασκεδαστικούς τίτλους που θα έχουμε για πολύ καιρό εγκατεστημένους στη συσκευή μας. Αν είναι να ξοδέψουμε χρήματα, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτές που είναι must have, που λένε και στο χωριό μου. Μία από αυτές είναι και το Beyond Ynth, ένα πρωτότυπο παιχνίδι με έξυπνη λογική που θα σας κάνει να σκεφτείτε και να χαμογελάσετε.


Παίρνουμε το ρόλο μιας πασχαλίτσας η οποία πρέπει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι για να πετύχει το σκοπό της (ο οποίος δεν έχει καμία σημασία, άλλωστε το ταξίδι μετράει). Σε κάθε πίστα, καλούμαστε να οδηγήσουμε την πασχαλίτσα από την αρχή στο τέλος της. Αυτό γίνεται με μεγάλους κύβους τους οποίους μπορεί να σπρώξει και να τους τουμπάρει για να προχωρήσουν, αφού πρώτα μπει μέσα. Ο κάθε κύβος έχει μία είσοδο και μία έξοδο (πολλές φορές είναι κοινή) και σκοπός μας είναι να τους γυρίσουμε έτσι, ούτως ώστε να μπορέσει η πασχαλίτσα να πάει από τον ένα στον άλλο. 


Οι πίστες βρίσκονται σε τέσσερις περιοχές, η κάθε μία με τα δικά της χαρακτηριστικά:
  • το δάσος, στο οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα βελανίδια που πέφτουν από τα δέντρα,
  • την έρημο, στην οποία πρέπει να αποφύγουμε τις ακτίνες του ηλίου,
  • το ηφαίστειο, στο οποίο δεν πρέπει να πέσουμε στις τρύπες λάβας αλλά και να προσέχουμε τις μπάλες λάβας που πέφτουν από τον ουρανό,
  • και τους πάγους, στους οποίους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βγούμε από τον κύβο, λόγω ψύχους.
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε στην πράξη περί τίνος πρόκειται:


Χειριζόμαστε λοιπόν την πασχαλίτσα με τα πλήκτρα της οθόνης (όχι και το καλύτερο) και προσπαθούμε να φτάσουμε στο τέλος, μαζεύοντας διαμάντια. Οι πίστες είναι πάρα πολλές και κάθε μία έχει τη δική της δυσκολία χωρίς να σε εκνευρίζει. Μπορούμε να ξεκινήσουμε παίζοντας το "How to Play", το οποίο διαθέτει μία πίστα από κάθε περιοχή εξηγώντας τα χαρακτηριστικά της.


Διαθέτει επίσης ένα πλήκτρο με το οποίο μπορούμε να δούμε όλη την πίστα από μακριά (κάτω δεξιά, ο μεγεθυντικός φακός) αλλά αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι οτι όταν χάνουμε, δεν υπάρχουν ζωές! Υπάρχει ένα πλήκτρο κάτω αριστερά με το οποίο γυρνάμε απλά το χρόνο πίσω και ξεκινάμε από το σημείο που θέλουμε!!! Αν τελικά είναι αδύνατο να βρούμε τη λύση, μπορούμε να τη δούμε σε βίντεο μέσω του YouTube.


Συνολικά πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο παιχνίδι που σαν και αυτό δεν έχετε ξαναδεί. Το εύρημα με τους κύβους που κυλάνε είναι φοβερό, αλλά και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, πανέξυπνα. Διαθέτει αρκετές πίστες για να ξοδέψετε το χρόνο σας και η τιμή του είναι λογικότατη για το είδος του.

Θα το βρείτε με 0,99€ στο Google Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS

Raspberry Pi | Το μετατρέπουμε σε media center με τη βοήθεια του Kodi (LibreELEC, OSMC)

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι