Smart Tools: Όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε ποτέ, σε μία εφαρμογή!


Κάποια στιγμή στη ζωή μας σίγουρα χρειάστηκε να κατασκευάσουμε ή να επισκευάσουμε κάτι, όμως μερικές δουλειές δε χρειάζονται μόνο κάρφωμα και βίδωμα αλλά μέτρημα και προσοχή. Οι προνοητικοί έχουν ένα συρτάρι γεμάτο με εργαλεία αλλά πάντα ψάχνουν κάτι εκεί μέσα που δεν το βρίσκουν, ενώ οι υπόλοιποι απλά αγοράζουν συνεχώς νέα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Το κινητό μας μπορεί να μας βοηθήσει και σε αυτό τον τομέα κρατώντας όλα μας τα εργαλεία, εκτός από το σφυρί, το κατσαβίδι και το πριόνι, για να τα έχουμε διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του Smart Tools.


Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία μπορεί να μετρήσει:

  • μήκη και γωνίες,
  • αποστάσεις,
  • ύψος αντικειμένων και κτιρίων,
  • τη θέση μας στον ορίζοντα (πυξίδα),
  • ήχο και δονήσεις,
  • ταχύτητα (σύντομα)
ενώ διαθέτει και χρήσιμα εργαλεία όπως:
  • φακό
  • και ανιχνευτή μετάλλων.

Πιο αναλυτικά, μπορούμε να μετρήσουμε το μήκος αντικειμένων επάνω σε ένα τραπέζι, αλλά και τις γωνίες του. Αν ένα αντικείμενο είναι μικρότερο από τη συσκευή μας, μπορούμε να το τοποθετήσουμε επάνω στην οθόνη για να το μετρήσουμε με ακρίβεια, ενώ διαθέτει και αλφάδι για οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες!


Για μεγαλύτερες αποστάσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μέτρο, το οποίο χρησιμοποιεί έξυπνα την κάμερα της συσκευής μας και λειτουργεί φωτογραφίζοντας το σημείο όπου το αντικείμενό μας αγγίζει το έδαφος. Υπολογίζοντας την απόσταση της συσκευής μας από το έδαφος αλλά και τη γωνία που το κρατάμε, βρίσκει με επιτυχία τις αποστάσεις με μια απλή μαθηματική πράξη που εξηγείται στην εφαρμογή. Μπορεί επίσης να μετρήσει το μήκος των μακρινών αντικειμένων (π.χ. κτιρίων) αλλά και το ύψος τους.


Η πυξίδα διαθέτει δύο ειδών λειτουργίες. Αν τοποθετήσουμε τη συσκευή μας σε μία οριζόντια επιφάνεια μας δείχνει το μαγνητικό Βορρά και υπολογίζει την ένταση του μαγνητικού πεδίου, ενώ αν το σηκώσουμε και κοιτάξουμε μέσα από την κάμερα σε ένα σημείο, μας εμφανίζει προς ποιο σημείο του ορίζοντα κοιτάμε (π.χ. 150 μοίρες νοτιοανατολικά).


Στο ίδιο ράφι με την πυξίδα θα βρούμε και τον ανιχνευτή μετάλλων ο οποίος δεν είναι και τόσο ευαίσθητος, δηλαδή χρειάζεται αρκετή ποσότητα και κοντινή απόσταση για να το εντοπίσει, όμως είναι συνεπής στις μετρήσεις του.


Παρακάτω θα βρούμε το μετρητή ήχου ο οποίος μας παρουσιάζει τις τιμές σε ντεσιμπέλ αλλά και το μετρητή δονήσεων ο οποίος είναι ένας κανονικός σεισμογράφος και οι μετρήσεις του γίνονται σε ρίχτερ. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι οτι και τα δύο χρησιμοποιούν παραδείγματα για τις τιμές που μας δίνουν, για παράδειγμα δε μας λέει απλώς οτι η δόνηση που εντοπίζει είναι τέσσερα ρίχτερ αλλά μας ενημερώνει οτι σε μία πραγματική περίπτωση, απλώς θα κινούνταν τα πολύφωτά μας, ενώ στα πέντε ρίχτερ γράφει χαρακτηριστικά οτι θα μας έπεφταν τα πιάτα από τα ράφια!


Τέλος, διαθέτει και τον απαραίτητο φακό φωτίζοντας την οθόνη μας αλλά και ανάβοντας το φλας της κάμερας, ενώ θα προστεθεί στο μέλλον και μετρητής ταχύτητας με τη βοήθεια της κάμερας, σαν αυτό με το οποίο μας σημαδεύει η τροχαία κατά καιρούς.


Αν δε σας ενδιαφέρουν όλα τα εργαλεία μπορείτε να τα αποκτήσετε και ξεχωριστά καθώς διατίθενται σε δωρεάν και πληρωτέες εκδόσεις στο Play Store.

Το Smart Tools είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με όλα όσα θα χρειαζόμασταν σε περίπτωση ανάγκης, πακεταρισμένα μέσα στο τηλέφωνό μας. Περιέχει όλες τις "Pro" εκδόσεις των παραπάνω εργαλείων σε ένα πακέτο με κόστος 1,80€, το οποίο θα βρείτε επίσης στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;