Machinarium: Το πολυβραβευμένο adventure παιχνίδι ήρθε στο Android και είναι εκπληκτικό!Η βιομηχανία των παιχνιδιών ανεξάρτητης παραγωγής έχει βρει τον παράδεισό της στις mobile συσκευές και ειδικά στο Android. Τα απλά και πανέξυπνα παιχνίδια (που συνήθως είναι point & click), είναι ότι καλύτερο για τις οθόνες αφής και το χαμηλό τους κόστος, προκαλεί και το χειρότερο τσιγκούνη να τα αγοράσει. Τελευταία προσθήκη, το Machinarium, ένα πολυσυζητημένο παιχνίδι που κοντεύει να γίνει θρύλος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας, το παίξαμε και σας παρουσιάζουμε τη μαγεία του.


Από τα πιο εξεζητημένα παιχνίδια, έχει ένα μελαγχολικό χαρακτήρα καθώς όλη η ιστορία εξελίσσεται σε μια σκουριασμένη τενεκεδούπολη, όπου ο ήρωάς μας είναι ένα ρομπότ που προσπαθεί να βρει τη φίλη του, ενώ πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των συμμοριών που λυμαίνονται την πόλη.


Είναι στην ουσία ένα παιχνίδι γρίφων, τους οποίους αν λύσουμε, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο και να συνεχίσουμε την ιστορία. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ το περιβάλλον καθώς ο ήρωάς μας μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί του, να το διαμορφώσει και να χρησιμοποιήσει αντικείμενα από αυτό. Όλο το σκηνικό είναι ζωγραφισμένο στο χέρι ενώ τα απλά animation και οι "φούσκες" που εμφανίζονται με τις σκέψεις των πρωταγωνιστών a la comic, συμπληρώνουν την εμπειρία παιχνιδιού.


Οι γρίφοι γίνονται όλο και καλύτεροι όσο το παίζετε και είναι πραγματικά πανέξυπνοι! Αν τα βρείτε σκούρα μπορείτε να συμβουλευτείτε τη "λάμπα" κάτω δεξιά και θα σας δείξει τη σκέψη του ήρωα εκείνη τη στιγμή, για να σας δώσει μια ιδέα για το πού πρέπει να δώσετε την προσοχή σας.


Αν πάλι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, υπάρχει και το βιβλίο κάτω δεξιά, το οποίο μπορείτε να ξεκλειδώσετε παίζοντας ένα απλό παιχνίδι. Αν τα καταφέρετε θα σας ανοίξει τη σελίδα με όλη τη λύση για το μέρος που βρίσκεστε σε ένα πολύ ωραίο comic.

Η μουσική του και οι ήχοι του είναι επίσης εξαιρετικά και όλα μαζί φτιάχνουν ένα πανέμορφο παιχνίδι που ακονίζει τη σκέψη, μας κάνει να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε, με πανεύκολο χειρισμό (απλά αγγίζουμε την οθόνη) ιδανικό ακόμη και για μικρά παιδιά.


Πριν το αγοράσετε, συμβουλευτείτε τις αναλύσεις οθονών που υποστηρίζει καθώς δεν παίζει σε όλες τις συσκευές. Το δοκιμάσαμε στο Nexus S και έπαιζε εξαιρετικά, όμως δε φαινόταν το πάνω μέρος της οθόνης πράγμα το οποίο είναι σημαντικό. Η δοκιμή στο Asus Transformer όμως μας αποζημίωσε! 

Το κόστος του είναι αρκετά μικρό σε σχέση με την αξία του και μπορείτε να το αποκτήσετε με 3,99€ στο Google Play Store.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας retro κονσόλα arcade παιχνιδιών με το Recalbox και με κόστος μόλις 25 ευρώ!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;