Machinarium: Το πολυβραβευμένο adventure παιχνίδι ήρθε στο Android και είναι εκπληκτικό!



Η βιομηχανία των παιχνιδιών ανεξάρτητης παραγωγής έχει βρει τον παράδεισό της στις mobile συσκευές και ειδικά στο Android. Τα απλά και πανέξυπνα παιχνίδια (που συνήθως είναι point & click), είναι ότι καλύτερο για τις οθόνες αφής και το χαμηλό τους κόστος, προκαλεί και το χειρότερο τσιγκούνη να τα αγοράσει. Τελευταία προσθήκη, το Machinarium, ένα πολυσυζητημένο παιχνίδι που κοντεύει να γίνει θρύλος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας, το παίξαμε και σας παρουσιάζουμε τη μαγεία του.


Από τα πιο εξεζητημένα παιχνίδια, έχει ένα μελαγχολικό χαρακτήρα καθώς όλη η ιστορία εξελίσσεται σε μια σκουριασμένη τενεκεδούπολη, όπου ο ήρωάς μας είναι ένα ρομπότ που προσπαθεί να βρει τη φίλη του, ενώ πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των συμμοριών που λυμαίνονται την πόλη.


Είναι στην ουσία ένα παιχνίδι γρίφων, τους οποίους αν λύσουμε, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο και να συνεχίσουμε την ιστορία. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ το περιβάλλον καθώς ο ήρωάς μας μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί του, να το διαμορφώσει και να χρησιμοποιήσει αντικείμενα από αυτό. Όλο το σκηνικό είναι ζωγραφισμένο στο χέρι ενώ τα απλά animation και οι "φούσκες" που εμφανίζονται με τις σκέψεις των πρωταγωνιστών a la comic, συμπληρώνουν την εμπειρία παιχνιδιού.


Οι γρίφοι γίνονται όλο και καλύτεροι όσο το παίζετε και είναι πραγματικά πανέξυπνοι! Αν τα βρείτε σκούρα μπορείτε να συμβουλευτείτε τη "λάμπα" κάτω δεξιά και θα σας δείξει τη σκέψη του ήρωα εκείνη τη στιγμή, για να σας δώσει μια ιδέα για το πού πρέπει να δώσετε την προσοχή σας.


Αν πάλι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, υπάρχει και το βιβλίο κάτω δεξιά, το οποίο μπορείτε να ξεκλειδώσετε παίζοντας ένα απλό παιχνίδι. Αν τα καταφέρετε θα σας ανοίξει τη σελίδα με όλη τη λύση για το μέρος που βρίσκεστε σε ένα πολύ ωραίο comic.

Η μουσική του και οι ήχοι του είναι επίσης εξαιρετικά και όλα μαζί φτιάχνουν ένα πανέμορφο παιχνίδι που ακονίζει τη σκέψη, μας κάνει να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε, με πανεύκολο χειρισμό (απλά αγγίζουμε την οθόνη) ιδανικό ακόμη και για μικρά παιδιά.


Πριν το αγοράσετε, συμβουλευτείτε τις αναλύσεις οθονών που υποστηρίζει καθώς δεν παίζει σε όλες τις συσκευές. Το δοκιμάσαμε στο Nexus S και έπαιζε εξαιρετικά, όμως δε φαινόταν το πάνω μέρος της οθόνης πράγμα το οποίο είναι σημαντικό. Η δοκιμή στο Asus Transformer όμως μας αποζημίωσε! 

Το κόστος του είναι αρκετά μικρό σε σχέση με την αξία του και μπορείτε να το αποκτήσετε με 3,99€ στο Google Play Store.

Σχόλια

  1. Ευχομαι,η amanita design,να παρουσιασει και καποια στιγμη το ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ botanicula!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες