Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

CoreControl: Απενεργοποιήστε τους πυρήνες της Android συσκευής σας και κερδίστε σε αυτονομία!


Από την είσοδο του Android στη ζωή μας και μετά τη δημιουργία των πρώτων ομάδων που προσπάθησαν να το φέρουν στα άκρα, ψάχνουμε συνεχώς για νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τη RAM, τον επεξεργαστή και την αυτονομία της συσκευής μας.

Σχετικά με την ισχύ του επεξεργαστή, η λύση ήταν μονόδρομος καθώς το SetCPU κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του ακόμα και σήμερα, όμως με την είσοδο των δι-πύρηνων και τετρα-πύρηνων συσκευών το τοπίο έχει αλλάξει. Χρειαζόμαστε πλέον ένα εργαλείο με το οποίο να μπορούμε να απενεργοποιούμε τελείως κάποιους πυρήνες για να εξοικονομούμε τη μπαταρία μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Η πρώτη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση λέγεται CoreControl και την παρουσιάζουμε σήμερα.


To CoreControl είναι μία δωρεάν εφαρμογή για rooted συσκευές με μία πολύ απλή λειτουργία, την απενεργοποίηση έως και δύο πυρήνων στην τετρα-πύρηνη συσκευή μας! Διαθέτει τρία πλήκτρα στο επάνω μέρος με τα οποία επιλέγουμε πόσοι πυρήνες θέλουμε να λειτουργούν μεταξύ δύο, τριών ή τεσσάρων, ενώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και την επιλογή "Start on Boot" για να ισχύουν οι επιλογές μας και μετά από μία επανεκκίνηση. Μας παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας αλλά και τη θερμοκρασία της καθώς αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολυ-πύρηνων συσκευών.

Δημιουργήθηκε για το HTC One X, όμως ο δημιουργός του μας ενημερώνει οτι πιθανότατα λειτουργεί και στις Tegra3 συσκευές. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα στη διαχείριση της μπαταρίας και της θερμοκρασίας των συσκευών μας όμως οι λειτουργίες του είναι ακόμα χειροκίνητες όπως θα δείτε.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο για αυτό και να το κατεβάσετε από το νήμα του στο XDA καθώς δεν υπάρχει ακόμα στο Play Store.

0 στο: "CoreControl: Απενεργοποιήστε τους πυρήνες της Android συσκευής σας και κερδίστε σε αυτονομία!"