OverSkreen: Ο πρώτος multitasking browser του Android είναι εδώ!


Παρά το πολύ καλό multitasking του Android, το μόνιμο πρόβλημα είναι οτι δεν μπορούμε να έχουμε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές στην επιφάνειά μας και για να χρησιμοποιήσουμε μία, πρέπει να κλείσουμε την προηγούμενη. Ειδικά στην περιήγησή μας στο ίντερνετ, θέλουμε αυτό που έχουμε συνηθίσει, δηλαδή παράθυρα!

Θυμάστε το πρωτοποριακό WindRiver και το παραθυρικό περιβάλλον του Android; Ένα πρώτο βήμα λοιπόν, έγινε προς αυτή την κατεύθυνση και το αποτέλεσμά του είναι ο OverSkreen browser. Ένας φυλλομετρητής που μπορεί να μετακινηθεί, να αλλάξει σχήμα και να παρουσιάσει πολλά παράθυρα ταυτόχρονα στην επιφάνεια εργασίας του Android μας.


Νομίζω πως θα συμφωνήσουμε οτι όσο πιο πολύ μοιάζει το Android στα υπάρχοντα λειτουργικά συστήματα για υπολογιστές, τόσο πιο λειτουργικό θα γίνεται και αυτό γιατί, θα είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Ο OverSkreen μπορεί να μας δώσει μια πιο οικεία χρήση της Android συσκευής μας, αφού μπορεί να ανοίξει πάνω από μια άλλη εφαρμογή χωρίς να την κλείσει. Μπορούμε να μεγαλώσουμε ή να μικρύνουμε τα παράθυρά του, να ανοίξουμε πολλά ταυτόχρονα αλλά και να τα ελαχιστοποιήσουμε όπως θα κάναμε στον υπολογιστή μας!

Διαθέτει ένα look που αντιγράφει το Ambience θέμα του Ubuntu, και όταν καλύπτει όλη την οθόνη, μοιάζει πολύ με τον Chrome και τις καρτέλες του. Έχει τα κλασσικά πλήκτρα "Ελαχιστοποίηση", "Μεγιστοποίηση", "Κλείσιμο", τα οποία κάνουν ότι ακριβώς και στον υπολογιστή μας. Οι επιλογές περιήγησης είναι εφάμιλλες ενός σύγχρονου browser με κυριότερες:

  • την καρτέλα ανώνυμης περιήγησης
  • την εισαγωγή και διαχείριση σελιδοδεικτών
  • το διαμοιρασμό σελίδων μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής που το υποστηρίζει.

Εκτός από την ταυτόχρονη χρήση δύο σελίδων, κάτι που γίνεται με όλους τους browser με καρτέλες, είναι πολύ βολικός στη χρήση του με άλλες εφαρμογές. Φανταστείτε να παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι σε πλήρη οθόνη και να έχετε τον OverSkreen ανοιχτό σε μια γωνία για να τσεκάρετε το Google+! Αυξάνετε το μέγεθος για να ελέγξετε και το μειώνετε για να συνεχίσετε το παιχνίδι σας.

Πρόκειται για μια μικρή επανάσταση στο χώρο του Android η οποία σε έξι μήνες μάλλον θα είναι ξεπερασμένη, καθώς η Google δουλεύει πολύ στενά με την Intel για να φέρουν το Android σε υπολογιστές, πράγμα το οποίο δεν γίνεται χωρίς παραθυρικό περιβάλλον.

Μπορείτε να βρείτε τον OverSkreen με κόστος 1,99€ στο Play Store.
Διατίθεται και το αδερφάκι του, το Stick It!, ένας video player στην ίδια λογική, επίσης στο Play Store.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας retro κονσόλα arcade παιχνιδιών με το Recalbox και με κόστος μόλις 25 ευρώ!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!