Ο launcher του Motorola RAZR διαθέσιμος για όλες τις συσκευές με Android 4 ICSΟι launcher των εκάστοτε κατασκευαστών είναι παράδειγμα προς αποφυγήν καθώς άλλοι μπερδεύουν το χρήστη (Sony) και άλλοι βαρύνουν ιδιαίτερα το σύστημα (HTC). Το μεγαλύτερο μειονέκτημα όμως είναι οτι για να καταφέρουν να λειτουργήσει το δικό τους λογισμικό σε μια επερχόμενη έκδοση Android, καθυστερούν υπερβολικά τις αναβαθμίσεις. Υπάρχουν όμως εξαιρετικά παραδείγματα εκμετάλλευσης του αυθεντικού Android launcher με την προσθήκη μικρών αλλαγών που αποσκοπούν κυρίως στη λειτουργικότητα αλλά και στα εφέ. Ένα από αυτά είναι ο launcher της Asus στο Transformer και άλλος ένας αυτός της Motorola για το RAZR, το γνωστό MotoBlur, τον οποίο και σας παρουσιάζουμε σήμερα.


Είναι ακριβώς αυτό που λέμε, ένας default launcher με μικρές πινελιές βελτιώσεων. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι το πλήκτρο για το συρτάρι το οποίο βρίσκεται στα δεξιά. Μην παραξενεύεστε γιατί απλά εκεί είναι η φυσική του θέση! Ο λόγος που το πλήκτρο αυτό κανονικά βρίσκεται στο κέντρο, είναι για να μπορούν εύκολα και οι αριστερόχειρες και οι δεξιόχειρες να το φτάνουν. Η φυσική του θέση όμως είναι στα πλάγια και η Motorola δηλώνει ευθαρσώς, οτι δε θέλει να πουλήσει τις συσκευές τις σε αριστερόχειρες ή τουλάχιστον δε βρήκα κάποιο τρόπο να το μεταφέρω. Πολύ βολικό λοιπόν για τους μεν αλλά άδικο για τους δε.

Υπάρχουν και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά όπως οι μικρογραφίες επιφανειών a la HTC Sense με pinch-to-zoom και η κατηγοριοποίηση των εφαρμογών στο συρτάρι στο οποίο μπορούμε αν θέλουμε να βλέπουμε μόνο τα παιχνίδια ή μόνο τις root εφαρμογές ή ότι άλλο επιλέξουμε. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως είναι οτι όταν θέλουμε να προσθέσουμε μια νέα επιφάνεια εργασίας, μας προτείνει μόνο του κάποιες προεπιλογές ανάλογα με τις εφαρμογές που θέλουμε να φιλοξενήσουμε. Οι διαθέσιμες προτάσεις είναι:

  • Προσωπική σελίδα, για την οργάνωση των προσωπικών μας στοιχείων.
  • Σελίδα γραφείου, για να εκτινάξουμε την παραγωγικότητά μας.
  • Μουσική σελίδα, με όλες τις εφαρμογές μουσικής.
  • Κενή σελίδα.

Ότι και να επιλέξουμε θα μας προσθέσει αυτόματα τις διαθέσιμες εφαρμογές και τα widget για να μην τα ψάχνουμε, εκτός από την κενή σελίδα στην οποία προφανώς προσθέτουμε ότι θέλουμε εμείς.

Είναι πολύ γρήγορη, με ένα πολύ όμορφο 3D εφέ, όταν αλλάζουμε οθόνες και αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε. Ένα προβληματάκι που εντόπισα είναι οτι δεν μπόρεσα να βρω πουθενά τα widget της Motorola τα οποία θα έπρεπε να εμφανίζονται κανονικά στο συρτάρι εφαρμογών. Αποτελείται από δύο αρχεία, το Home.apk το οποίο είναι η βάση και το MotoAtLauncher.apk το οποίο προσθέτει τα εφέ. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

Εγκαταστήστε τα κατευθείαν στο /system/app για καλύτερα αποτελέσματα ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό. Δείτε και άλλους αξιόλογους launcher που έχουμε καλύψει.

[XDA]

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών

Home Assistant (μέρος 3) | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Home Assistant (μέρος 5) | Πώς ενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις στον smart home server μας