Ο launcher του Motorola RAZR διαθέσιμος για όλες τις συσκευές με Android 4 ICSΟι launcher των εκάστοτε κατασκευαστών είναι παράδειγμα προς αποφυγήν καθώς άλλοι μπερδεύουν το χρήστη (Sony) και άλλοι βαρύνουν ιδιαίτερα το σύστημα (HTC). Το μεγαλύτερο μειονέκτημα όμως είναι οτι για να καταφέρουν να λειτουργήσει το δικό τους λογισμικό σε μια επερχόμενη έκδοση Android, καθυστερούν υπερβολικά τις αναβαθμίσεις. Υπάρχουν όμως εξαιρετικά παραδείγματα εκμετάλλευσης του αυθεντικού Android launcher με την προσθήκη μικρών αλλαγών που αποσκοπούν κυρίως στη λειτουργικότητα αλλά και στα εφέ. Ένα από αυτά είναι ο launcher της Asus στο Transformer και άλλος ένας αυτός της Motorola για το RAZR, το γνωστό MotoBlur, τον οποίο και σας παρουσιάζουμε σήμερα.


Είναι ακριβώς αυτό που λέμε, ένας default launcher με μικρές πινελιές βελτιώσεων. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι το πλήκτρο για το συρτάρι το οποίο βρίσκεται στα δεξιά. Μην παραξενεύεστε γιατί απλά εκεί είναι η φυσική του θέση! Ο λόγος που το πλήκτρο αυτό κανονικά βρίσκεται στο κέντρο, είναι για να μπορούν εύκολα και οι αριστερόχειρες και οι δεξιόχειρες να το φτάνουν. Η φυσική του θέση όμως είναι στα πλάγια και η Motorola δηλώνει ευθαρσώς, οτι δε θέλει να πουλήσει τις συσκευές τις σε αριστερόχειρες ή τουλάχιστον δε βρήκα κάποιο τρόπο να το μεταφέρω. Πολύ βολικό λοιπόν για τους μεν αλλά άδικο για τους δε.

Υπάρχουν και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά όπως οι μικρογραφίες επιφανειών a la HTC Sense με pinch-to-zoom και η κατηγοριοποίηση των εφαρμογών στο συρτάρι στο οποίο μπορούμε αν θέλουμε να βλέπουμε μόνο τα παιχνίδια ή μόνο τις root εφαρμογές ή ότι άλλο επιλέξουμε. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως είναι οτι όταν θέλουμε να προσθέσουμε μια νέα επιφάνεια εργασίας, μας προτείνει μόνο του κάποιες προεπιλογές ανάλογα με τις εφαρμογές που θέλουμε να φιλοξενήσουμε. Οι διαθέσιμες προτάσεις είναι:

  • Προσωπική σελίδα, για την οργάνωση των προσωπικών μας στοιχείων.
  • Σελίδα γραφείου, για να εκτινάξουμε την παραγωγικότητά μας.
  • Μουσική σελίδα, με όλες τις εφαρμογές μουσικής.
  • Κενή σελίδα.

Ότι και να επιλέξουμε θα μας προσθέσει αυτόματα τις διαθέσιμες εφαρμογές και τα widget για να μην τα ψάχνουμε, εκτός από την κενή σελίδα στην οποία προφανώς προσθέτουμε ότι θέλουμε εμείς.

Είναι πολύ γρήγορη, με ένα πολύ όμορφο 3D εφέ, όταν αλλάζουμε οθόνες και αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε. Ένα προβληματάκι που εντόπισα είναι οτι δεν μπόρεσα να βρω πουθενά τα widget της Motorola τα οποία θα έπρεπε να εμφανίζονται κανονικά στο συρτάρι εφαρμογών. Αποτελείται από δύο αρχεία, το Home.apk το οποίο είναι η βάση και το MotoAtLauncher.apk το οποίο προσθέτει τα εφέ. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

Εγκαταστήστε τα κατευθείαν στο /system/app για καλύτερα αποτελέσματα ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό. Δείτε και άλλους αξιόλογους launcher που έχουμε καλύψει.

[XDA]

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi 9 | Η καλύτερη οικονομική Android ναυαρχίδα που μπορείς να αγοράσεις

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας cloud υπηρεσία (Dropbox) με τη βοήθεια του Nextcloud

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Το απόλυτο tip για καλές νυχτερινές φωτογραφίες με οποιοδήποτε Android smartphone

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Οι 13 ελαφριές εφαρμογές που πρέπει να έχει κάθε Android Go smartphone

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;