Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Εγκαθιστούμε το Face Unlock στο Nexus S με Android 4 ICS!


Εάν πήρατε την αναβάθμιση του Android στην έκδοση 4 ICS, θα προσέξατε οτι λείπει ένα πολύ-διαφημισμένο χαρακτηριστικό, το Face Unlock. Είναι ο νέος τρόπος για να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας με το πρόσωπό μας και όχι πληκτρολογώντας κάτι στην οθόνη. Εμείς λοιπόν το βρήκαμε, το εγκαταστήσαμε και το δοκιμάσαμε και σας δίνουμε την ευκαιρία να το κάνετε και εσείς!


Πριν ξεκινήσουμε με τη διαδικασία εγκατάστασης θα σας πω τη γνώμη μου με μια κουβέντα: Εντελώς άχρηστο! Στην αρχή το θεωρούσα πάρα πολύ καλή ιδέα και αφού το ρύθμισα και το δοκίμασα, ενθουσιάστηκα. Κυρίως γιατί τα κατάφερα με την πρώτη, αλλά μετά ήρθαν οι 30 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες και κουράστηκα. Είναι λοιπόν πραγματικά κουραστικό όταν βιάζεσαι να ξεκλειδώσεις το κινητό σου και αποτυγχάνεις με το Face Unlock και σε παραπέμπει ύστερα σε μοτίβο ή σε εισαγωγή pin. Το κόλπο ίσως είναι ο τρόπος ρύθμισής του, αλλά ας δούμε πρώτα πώς θα το εγκαταστήσουμε.

Εγκατάσταση
  1. Κατεβάστε το .zip αρχείο από εδώ: Download. (Προσφορά του AndroidAuthority)
  2. Τοποθετήστε το στην sd κάρτα της Android 4 συσκευής σας.
  3. Μπείτε σε recovery mode.
  4. Εγκαταστήστε όπως κάνετε για οποιοδήποτε .zip αρχείο.
Ένα βοηθητικό βίντεο:


Ρύθμιση
Αφού το εγκαταστήσετε, θα πάτε στη διαδρομή "Μενού > Ρυθμίσεις συστήματος > Ασφάλεια > Κλείδωμα οθόνης" για να το ενεργοποιήσετε. Θα σας δώσει κάποιες συμβουλές και θα σας ζητήσει να καθίσετε για λίγο μπροστά στη συσκευή σας, ούτως ώστε να αποθηκεύσει το πρόσωπό σας. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να την πραγματοποιήσετε με διαφορετικό φωτισμό και διάφορους μορφασμούς αν θέλετε να ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας κάθε φορά με επιτυχία.

Αφού τελειώσετε, μπορείτε πλέον να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας με τη φάτσα σας! 
Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Καλή επιτυχία.

4 στο: "Εγκαθιστούμε το Face Unlock στο Nexus S με Android 4 ICS!"